4.34 am at 5th ramadhan.

sahur..
walawaeiii... sahur aku only maggi and cappucino 5-1.. haha.. ingat nk g cafe dalam jam 3.40 semua sudah tadak.. ayooo... so mencari dan mencari sumber makanan.. tiba2 i hv somethng in my mind.. MAGGI.. hot Cup.. Xtra Delixious.. Thai Tom Yam.. hehe.. dan indocafe cappucino...


auku-akta universiti dan kolej universiti
baru sebentar td, ntah mengapa jari jemari ini nakal mengusik ke laman2 blog, terjumpa satu blog yang membuat undian haruskah university students involve in politics... aku agak terkejut bila mana ramai yang mengundi ya dari tidak.. huhu.. minat sangat agaknya students ni ngan politic. yang memperkenalkan auku ni adalah bekas PM kita, Tun Dr Mahathir semasa beliau berjawatan Menteri Pelajaran satu ketika dulu. dan harap pembaca dapat klik ke link beliau mengenai auku dan luahan hati beliau sendiri.. well Tun, students kita ni anggap mereka lah yang terpelajar berbanding yang lain.. saya sendiri sedih bila membaca posting tun Mahathir mengenai auku yang mana beliau melakukannya demi Malaysia.. so renung2kan dan selamat beramal.. link ke che det=http://test.chedet.com/che_det/2008/08/auku-akta-universiti-dan-kolej.html

PERMAJku..
huhu.. one thing yang aku sayang adalah Persatuan Mahsiswa Anak Johor (PERMAJ).. bila kita dah sayang something kita akan pk yang terbaik untuknnya.. memang adat orang bercinta lah kan.. so nak dijadikan isu peribadi aku, bermulalah cter nya begini.. PERMAJ every year akan anta pencalonan bagi Anugerah Khas Kualiti UKM.. tahun ni aku menghantar 2 projek sesi sebelum ni, dan satu pencalonan untuk kategori Persatuan Cemerlang.. aku terdengar desas desus yang menyatakan pencalonan PERMAJ direject.. so aku pon endah tak endah.. tapi pagi semalam, aku jumpa kak ayu PPP atas urusan yang lain.. dan beliau memaklumkan kepada aku dukacitanya yang pencalonan PERMAJ ditolak.. means after saringan telah dibuat.. apa aku boleh buat.. terima coz kami memang takder rezeki.. bohonglah kalo kata aku x sedih dan aku juga berharap akan menang.. even kalah, im proud with what im doing and my exco.. all of us dah usaha sama2, tak tidor malam semata2 membuat fail dengan perfect.. walaupon projek dan pencalonan tu bukan dari sesi aku.. i repeat, bukan sesi aku tetapi sesi sebelumnya.. tetapi aku yang baik hati ni pon still berusaha atas nama PERMAJ.. bukan individu.. tapi bila aku dipulangkan balik fail2 tu, ader jer yang xpuas ati.. what the @#$%... (huhu kurang dah pahala aku).. jari jemari tu baik baik digunakan untuk ditadah memohon keampunan Allah, bukan nya menuduh aku dan exco2 aku x wat kerja.. maklumlah pencalonan direject.. haha cuba kalo menang.. lebih sudu dari kuah.. btol pe.. haha.. well if someone, somebody, busybody or whatever yang tak puas ati dengan posting ni, just leave any comment.. this issue just leave in my blog.. x usah diseret atas nama Persatuan yang aku banggakan..

leadership
well susah sebenarnya berada diatas.. mungkin sesetengah mata just memandang yang berada diatas hebat, mudah mengarah, dan goyang kaki.. huhu.. nampak easy.. kepala yang memikirkan nih, sebenarnya tak cukup kepala (walaupon lelaki hehehe).. my principe bout leadership " nak orang hormat kita, kita hormat org".... "everything yang kita buat tak mampu nk puaskan hati semua orang".. so try do ur best.. tanamkan sifat intergriti dan ikhlas.. bukannya nek menaikkan nama sendiri.. manusia.. memang pandai mengkritik.. tetapi tgk diri kita dulu.. kalo perangai kita orang suka, orang senang hidup kita pon happy.. tapi kalo orang kritik, orang umpat, orang ngutuk.. there must be something wrong wth u.. sebesar mana pon kita, besar lagi kekuasaanNya.. mybe kita diatas saat ini, esok lusa sapa tau.. hal Pencalonan tu, aku anggap sesi aku xader rezeki untuk mengangkat martabat sesi sebelum ni, harpan yang berputik sekarang, sesi akan datang mencalonkan pulak program sesi aku.. wel aku pun sedar kelemahan aku tapi aku harap juga aku x mudah nk menuding jari kepada orang lain.. wasalam..

2.05 am at 2nd Ramadhan

2nd Ramadhan
Hari ini tanggal 2 september dah 2 hari berpuasa.. Terasa sedikit kelainan puasa di bulan ramadhan tahun ni :).. well... haha... so far ok tapi baru dua hari puasa.. mana tau esok lusa datang bulan.. opsss!!! wait and see.. chayok!!

2.05 am
ketika jari2 ini menulis, jam tepat 2.05 am.. cadangan dan rancangan nk wat assigment.. tapi once dah ada internet kart bilek ni, mulalah.. sekejap bukak frendster, then bukak blog, lepas blog, TERklik lak kart pautan2 blog, laman politik.. bila dah klik kart laman politik TERbaca komen2 kart blog makanya sampai subuh pon xabes2.. ehemmm X 3 tak bukak ehh... sorry cket.. budak baik.. huhu..

Sejenak Politik
pada ketika dan waktu ini, selepas membuka wadah2 ilmu dan arena politik Malaysia, dan selepas terbuka satu blog yang mungkin milik seorang hamba Allah yang aktif dalam tabligh, aku ingin mempersoalkan kembali , betulkah orang politik ni tak kira dari parti apa pon terutama yang mewakili kaum melayu dan islam, mereka berada di kancah politik semata-mata untuk berjuang demi kepentingan bangsa, agama dan negara..? Pada pandangan peribadi aku, TIDAK... mereka berjuang semata-mata kerana kepentingan parti, nama dan kepentingan diri.. huhu bila lah dunia ni nk aman..
ketika masing-masing memperjuangkan ideologi dan hak, yang menjadi mangsa dan tersepit, siapa? kita jugak..

Muslimin United (MU)
tertarik dengan satu kenyataan "jika ingin melihat sama ada bangsa islam itu bersatu padu atau tidak, lihat pada subuhnya.. jika ramai/semua keluar berjemaah di waktu subuh maka berpadu dan kuatlah islam di negeri itu, jika jemaah subuhnya, hidup segan mati x mahu, maka goyahlah perpaduan islam di negeri itu"(minta maaf, saya lupa akan sumber kenyataan ini).. maka hati ini tertanya2 bilakah Umat Islam di Malaysia akan bersatu, kuat dan teguh..? :)..

One Ambition
ambillah peluang di bulan Ramadhan ini untuk mengumpulkan kekuatan setaraf pejuang2 di zaman Nabi SAW untuk menegakkan kebenaran dan menentang kejahilan.. satu bangsa, satu agama mengapa mencakar sesama sendiri..? :) huh banyaknya persoalan, bilakah akan terungkai?

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan.. Perbanyakkan amal kebajikan..



Jangan kita pulak yang menjadi setan kerana kita bebas dari hasutan syaitan di bulan ramadhan ni.. world peace :)