that girl

There was a girl, wears a blue sweater. She's too cute and adorable. She smiled even though I know she was hold the cold air. I tried to close my eyes and whispered deep in my heart, I want her to be mine now and forever but when I opened my eyes, I'm afraid with the reality that someday I will lost her. Then I know, even for a while, her happiness for this day will last forever in my heart and I will try my best to make her happy as long as I'm with her.

-a random story-

Just another story

Yep, I know, sometimes its hard to express ur feelings. Aku seolah-olah kekurangan idea untuk menulis atau meluahkan kata-kata.. Semacam tak kena.. Its hard.. to express what ur truly feels.. So i found this story.. When i read this, i smile.. yet i try to hold my tears. Its been a long time, i found myself again..yep.. I already found myself again.. Thankful to God that make this complicated situation as a medium to make me realize the beautiful of life.

The story of me, but written by someone else. I really hope this is not the end of my story. Really hope..


...........................................

Talking to her became part of my Daily Routine. Every morning, her voice was the first thing I heard. She would call the moment she woke up, and no matter how exhausted I was, how early it was, it didn’t stop me from smiling and saying good morning.Then at Nine o’clock EXACTLY, she would call and we would talk until she fell asleep. And I would stay on and listen to her, she talks in her sleep sometimes. How much I wished I could be there and kiss her. She would never know.

She is the most beautiful thing my eyes ever set on. She never wore make up, and that’s how I liked it. She always smiled, at the tiniest things. Anything really, and her laugh? Oh man her laugh. She hated it, but she could never stop. And no matter how crappy my day was, when I heard her laugh, my heart  would soar.

Then there were the days, when I thought she would stop smiling. When I thought she would never stop crying. Man.. Have you ever felt so helpless in your entire life? And it hurts, that we live far away, and I can’t be there to hold her. And you know what killed me?

 The reason why she cried.?

Because of some stupid guy that broke her heart. And I KNOW I could keep her smiling. I would never hurt her. Because I love her. Not that bull shitted love her boyfriend fed her. The kind of love that did not need any reminder. It would be a subconscious thing to know that I, with all my heart, Loved her. 

And then the next days she would be okay. Like nothing happened. I’ve always admired how strong she was. No matter how much she was dying inside, she never changed. It just became a bit harder for her to smile..but she got through it.

I thought we were falling mutually in love, but my better mind knew it wasn’t true. It was just a fact, that all I was to her was her bestfriend. Nothing more. But there were those days That I would believe otherwise. and It gave me hope, but being realistic, she did not love back. I know she had mixed feelings, and I know it be easier to drop these feelings. But I had to keep trying.

  
And then one day, We had a big fight. I don’t understand what was happening, but we were both angry and yelling. I said things I regret in the past and present.. But this fight, was my biggest regret. She was crying now, and said the words that broke my heart,  

"I am not your girlfriend. And I am sure I will never be! But I am your bestfriend, and thats what I’ll always be. "

Damn. It hurt so much. She hung up and said we needed space until I realized we are only friends. Until I let go.. but I love her so much.. It’s been about two months now, and we haven’t said a word to each other. I miss her so much. And I can’t decide what hurts more: Loving her and watching her get hurt, or Loving her and not knowing how she is in the end.

Dear bestfriend: I love you, and I wish I could love you back the right way.
but honestly, we will can never anything more than friends

Lelaki dan Pemimpin

Melahirkan seorang pemimpin dalam diri lelaki.

Terdapat banyak ayat Al-Quran yang menjelaskan lelaki berperanan sebagai pemimpin, dan wanita adalah golongan yang dipimpin.

Antaranya

"Kaum lelaki itu adalah pemimpin bagi kaum wanita oleh kerana Allah telah melebihkan sebahagian mereka (lelaki) atas sebahagian yang lain (wanita) dan mereka (lelaki) telah menafkahkan sebahagian daripada harta mereka..." (al-Nisa', 4:34)

Jelas menunjukkan bahawa seorang lelaki harus lah mempunyai sifat seorang pemimpin. Kerana setiap lelaki akan menjadi suami dan ayah. Jadi cuba lihat pada persekitaran, anggaran golongan remaja pada umur 20 hingga ke 30 tahun. Antara jumlah 10 orang lelaki, berapa banyak lelaki yang benar-benar menunjukkan sifat pemimpin? Mungkin ada yang jawab Cuma seorang. Kerana, yang lelaki yang benar-benar menunjukkan sikap pemimpin yang penuh dengan teladan dan kebaikan adalah satu spesies yang diancam kepupusan.

Kenapa?

Menurut ayat Allah jelas menyatakan lelaki sebagai pemimpin. Jadinya menurut pandangan peribadi aku, semua lelaki dilahirkan sebagai pemimpin. Persekitaran lah yang membentuk mereka bagaimana untuk menjadi pemimpin. Banyak contoh bahawa persekitaran membawa pengaruh yang besar. Lihat sejarah Sayidina Umar, Salahuddin Al-Ayubi, Imam As-Syafiee dan lain-lain. tapi dalam suasana sekarang ni susah sangat lah untuk kita melihat persekitaran yang cukup sesuai melahirkan seorang pemimpin yang benar-benar pemimpin.

Saja. Isu ni dibangkitkan kerana ia fitrah semula jadi manusia. Lelaki mahukan seorang wanita yang boleh dirasakan menjadi ibu yang terbaik pada anak-anak mereka. Perempuan pula mahukan seorang lelaki yang boleh menjadi imam dan pemimpin kepada mereka dan anak-anak mereka. Untuk melihat kepimpinan seorang lelaki, awal umur 20-30 tahun bukan masa yang sesuai. Ada pendapat mengatakan mengapa Nabi Muhammad S.A.W diangkat menjadi rasul terakhir pada umur 40 tahun, bukan pada umur remaja 20 tahun dsb sedangkan waktu itu adalah waktu yang kudratnya kuat. Kerana pendapat mengatakan umur 40 tahun adalah waktu matang, tanggungjawab dan kepimpinan seorang lelaki itu terserlah. Itu adalah sebagai satu petanda kepada umat selepas kewafatan nya, kerana kita tahu, Baginda adalah seorang yang maksum.

Jadi sebenarnya, pada pandangan peribadi, setiap lelaki mempunyai sikap pemimpin yang hanya boleh diserlahkan melalui persekitaran. Jika persekitaran itu membentuk dia menjadi seorang pemimpin, insya-Allah pada umur 40 tahun kelak, dia bakal menjadi pemimpin yang baik untuk anak-anak dan isterinya. Apa yang dimaksudkan di sini, umur awal dewasa bukan lah sesuatu tanda yang sesuai untuk kita lihat dia boleh memimpin, dan dia tidak.

Aku tak lah mencari seorang wanita yang sempurna, aku mencari seorang wanita yang boleh menjadi ibu yang baik kepada anak-anaknya. Tapi the most important thing, aku mencari wanita yang boleh buat kan aku menjadi lebih kuat. Seorang wanita yang boleh mendorong aku berubah untuk menjadi lebih  baik, lebih untuk berasa tenang, seorang wanita yang boleh buat aku tersenyum even ada banyak masalah. Yang boleh buat aku tidak berputus asa. Sedikit sebanyak sebenarnya seorang yang wanita yang boleh membuatkan sikap kepimpinan aku terserlah dan menjadi seorang lelaki yang lebih berjaya di masa hadapan. Rite? If u say tak semua lelaki boleh menjadi pemimpin. Tak semua perempuan juga boleh membuatkan sikap seorang lelaki berubah. Dan tak semua perempuan juga bersedia untuk dipimpin.

Ada juga yang pernah berkata. Kenapa tak kejar saja kejayaan. At that time bila ada kereta besar, ada kerjaya yang bagus, barulah orang nak dekat kita. Yep. Betul. Zaman materialistik sekarang tu sebenarnya betul. Tetapi. Kita takkan pernah tahu siapa yang sanggup bersusah payah dengan kita untuk lihat kejayaan kita. Mereka datang hanya bila kita dah berjaya. Untuk apa? We are more appreciate bila kita berjaya disebabkan dia.

Then mulalah dengar kata-kata.. “eh, bila susah, semua isteri support itu ini. Bila dah berjaya, lupa isteri, mabuk cari pompuan lain”. Then kenalah ingat, merubah seseorang berjaya bukan saja berjaya duniawi, kena ada perubahan ke arah akhirat juga. Kan.

Entahlah. Ini pendapat aku. Semua orang pun berhak memberikan pendapat. What ever pon.

"My Heart is Set On You, I Dont Want No One Else, And If You Dont Want Me, I Guess Ill Be All By Myself"

p/s: kalau dah suke, apa pun alasan boleh diberi.. hermm.. T,T
p/s: abaikan kalau rasa aku merepek.