Damn That Girl!!

Damn that girl... shit yang melampau... hahah.. aku rasa blog aku ni dah jadi macam blog pembangkang.. ada jerk yg x kena.. tapi dah memang xbetul.. xkan nk biar depan mata...

cter ni baru saja berlaku pada aku tadi.. peristiwa yang sangat geram dan sangat kurang ajar.. dalam kul 9.00 pagi aku ada presentation depan penyelia aku.. then mungkin Dr Kalai garang skit kot menyebabkan ada pelajar yang tumbang rebah.. sebab dia demam + nervous.. jadinya Dr Kalai suh lah aku gie office mintak smelling salt or whatever ubat sapu ker untuk ilangkan pening... dengan langkah yang penuh prihatin aku pun pergilah ke pejabat PBSBT, FST, UKM...

melihat dari kaunter pejabat tuh, ramai orang beratur.. xkan aku nk potong line.. tapi ni kes besar.. orang pengsan.. kalo korang jadi aku.. apa yg patut korang buat..? jadi dengan berfikir secara ringkas, aku masuklah ikut pintu office.. tapi aku ketuk dulu.. sure aku ketuk.. aku ingat.. aku jumpa akak tuh.. muka not bad tapi hati macam syiall... belum apa2 lagi dia dah marah aku.. dia cakap pelajar xdibenarkan masuk ofice... restricted area untuk stdent.. then aku explain yang ini kes kecemasan, ada pelajar pengsan.. Dr nak sumthing yang boleh bantu pelajar tuh..

Pastu dia boleh cakap aku tetap xley masuk.. ada orang pengsan ker, mati ker, apa-apa ker.. xley masuk ofice kena lalu kaunter jugak.. Pu--Mak dia.. aku ckplah balik, xkan ada org mati pun nk lalu kaunter.. terus aku keluar.. ohhh.. ini orang pon ada dalam dunia.. aku x doa, tapi mana tau kalo anak dia mati dalam kuliah akibat kes macam ni.. opss anak dia xsempat masuk U.. mati dalam kelas kat sekolah.. haaa baru ko tau... celaka betol..

pengsan boleh lah cakap.. mati janganlah buat main.. ko ingat aku nk terhegeh2 ke masuk ofice tuh.. hurmmm perkara ni kena buat report.. nntlah aku report.. geram sangat.. sangat kurang ajar...

p/s: aku dah tgk Harry Potter.. not bad tp penceritaan xsehebat novel...



Thanks A Lot



Terima Kasih untuk saman kali kedua.. cet.. berbulu betul aku ngn pakguard... walaupun bukan aku yang byk bulu... tapi bak kata perbualan aku ngn pak guard pintu masuk ukm baru jerk kejap td... pakguard hanya menjalankan tugas... kena lah tunjuk protes kat atasan.. abg guard yg baik tuh ckp cmtuh.. sejuk hati aku.. tapi memang betul.. bukan salah diorang... diorang mkn gaji jerk.. tak buat kena marah.. kan.. so aku lah terpaksa marah divider di tgh jalan tuh... tak memasal jerk..

hari ni aku parking lagi dekat tempat yg sama... parking foyer uo tgh renovate... pi mampus la nk saman bper byk pon.. aku tak takut... hak sebagai pelajar, aku ada.. lu orang ada driver naik perdana hitam bleylah xyah pikir pasal parking... tima kasih lah setakat ni parking kart sini free... bek aku grade cepat kart UKM nih.. mana tau esok lusa kena bayaran lak.. buat naya jerk... tak pernah nk pk org lain...

hahaha.. yang kelakarnya berderet keter kena saman... termasuk lah keter rumate aku, si topek... park pon btol2 depan keter aku.. naseb hanglah.. hahaha.. jom lawan sapa paling byk kumpul saman... jgn ingat aku nk byr... hahaha...

alang-alang sebut pasal kereta.. betapa aku rindu pada si cinonet savvy aku.. JJU 7583... semoga ko berbahagia di samping tersayang...



The Colors of Life

Warna-warni kehidupan

Perjalanan kehidupan penuh warna dan ragam manusia di sekeliling... seronok kalau diperhati, dan di teliti... di ambil iktibar dan dijadikan corak untuk kehidupan sendiri.. kadang kala manusia ni penuh dengan tidup daya untuk melepaskan diri sendiri dari masalah.. terkadang aku juga tidak terkecuali terperangkap dalam lembah kehidupan yang menyesakkan bagi seorang manusia.. Biar berbatu perjalanan kita merentasi umur yang semakin dewasa.. asalkan jalan itu tidak tersesat oleh keinginan hati yang tamak dan haloba..

Menarik melihat berbagai ragam manusia di sekeliling sehingga aku sendiri tercarik hati dan kelesuan minda menjadi diri ini semakin tidak keruan.. semoga berjumpa pintu cahaya yang menenangkan setiap jasad kembali mengenal pencipta..

Ikan Salah Harga

Pernah dgr ikan ini? ikan salah harga.. hahaha.. ceritanya bermula begini, aku menghantar k.jnap dan k.siti ke tempat kerja.. sebelum tuh singgah jap ke satu restoran, nk makan tengahari.. ternampak ikan kerapu besar (masak 3 rasa kot, sebab aku yakin bukan masak sweet sour).. dan siap ada tulis rm17... hurmm agak murah kalo nak diikutkan saiz dia tuh.. kami pon bersetuju nk amek hidangan ikan kerapu tuh... tetiba datang server dia cakap ada kesalahan... Ikan tuh berharga RM39 sebenarnya.. umang aihhh... tapi disebabkan dia salah ckp, bos dia bagi diskaun.. Jadi ikan tuh kini berharga RM25.. disebabkan server bengong tuh berckp kuat sehingga semua pelanggan di restoran tuh dgr dan pandang macam kami xder duit jerk, jadi aku pon bersetuju jer... Jadilah ikan tuh, ikan salah harga masak 3 rasa..



Guitar

aku dah agak lama jugak beli gitar.. memang dah lama sangat ada niat nak belajar... Jadi ada kesempatan aku beli gitar jenama santa cruz.. jenama seyh.. bukan kapok2 kat pasar malam tuh.. tapi yang murahnya lah... hahaha... dah expert nnt aku beli gitar elektrik terus.. Tapi kekangan waktu dan masa membuatkan aku xdapat pegang langsung gitar tuh.. aduh... dan susah nak belajar dari buku.. hurmm aku nak belajar chord rock.. ader sesapa nak ajar aku x?

p/s: still xdapat tgk harry potter (T_T)



Harry Potter and The Half Blood Prince

Tajuk post mesti korang ingat aku nak review tentang muvie terbaru harry kan... idak aihhh...
ni bukan review.. tapi nak beritahu.. wuuuu... dah seminggu tayang tapi aku xberkesempatan langsung nk tgk... dah seminggu maknanya cter tuh dah basi.. xbesh, dan xofficial lagi nk tgk kt wayang..

huhu... terkilannya... xpelah xder rezeki.... nak wat cmner... im sorry emma watson... sorry... ermm macam nak baca balik jerk novel HP and THBP... melepaskan rasa terkilan tersebut...



Park & Ride IS Suck & Fuck!!

Tengahari td ada satu peristiwa yang encem... Dengan Pengalaman aku selama 3 tahun bawak kereta, dengan melalui highway dari JB ke Bangi selama 3 tahun, melalui hiruk pikuk bandar JB, menghantar adek2 aku ke sekolah di tgh2 bandar... Meluncur dengan berhemah di kotaraya Kuala Lumpur... meredah jugak kawasan pinggir bandar Muar, Melaka menyusuri denai dan juga jalan felda nun di Pahang sana... Maka dengan pengalaman aku membawa kereta di bandar dan juga pdalaman selama 3 tahun, aku menggunakan pengalaman tersebut untuk parking di kawsan depan Ungku Omar, UKM.. cantek dan tersusun aku parking.. perfect... xdr senget.. xder terlbih kawasan kuning kotak parking tersebut...

tapi tengahari td.. ader satu kertas nota kecil terselit di wiper aku... surat saman!!! pehal plak... aku dalam keadaan mamai terus menyirap darah aku... xder angin xder ribut kena saman... aku terus meluncur kereta dan ternampak abang wisma aman aka pakguard UKM di depan bus stop Pusanika UKM... aku pun terus berhenti, turun dan tanya abang tersebut...

Abg tersebut explain kart aku saman tersebut disebabkan adanya prasarana atau kemudahan baru di UKM ni, iaitu park and ride... dengan adanya Park & Ride, kereta student TIDAK DIBENARKAN berada di perkarangan sekitar UKM sebelum dari pagi sehingga jam 7pm... kereta student dan pelawat dibenarkan letak di lokasi Park & Ride seperti wisma aman, DECTAR dan panggung seni... Itu apa yang diterangkan dan apa yang aku paham...

Ok... sekarang PakGuard UKM, Tan Sri TNC, dan abg dan kakak PMUKM... Kalau korang baca blog aku, dengar masalah aku!!!... aku kerja Part time di luar UKM, balik kerja jam 3am... atau 3 pagi kalo korang buta waktu!!.. parking kart foyer UO dah penuh.. bukan setakat penuh.. malah dah melintang aral dan berbagai demo ni parking... dah tu nk suh aku parking kart maner? park and ride pepagi buta ni kart DECTAR? WTF!! nak atau tak, aku kena parking lah kart persekitaran UO nih... dan redha jerk terima surat saman keesokan paginya!!

ok good idea Park And Ride... tapi empathy sket.. Jgn kenyang perut sendiri tapi masalah student x jaga... Dah 3 tahun aku bawak kereta kart UKM nih... xkan tahun ni nak sidai keter aku kart DECTAR plak... nih baru keter aku... belum lagi kereta student-student yang lain... mentang-mentanglah student.. hang pi buat dono jerk eh.. cmnilah aku cadangkan... cadangan aku, kereta pegawai Universiti, kereta pensyarah kart fakulti pon hang pi buat park and ride... naik siap kereta api kecik macam kart zoo tuh... seronok sket!! UKM industri pelancongan!!

Dah aku nk tido.. esok kena saman.. naseblah.. AKU XDER TEMPAT NK PARKING... ikhlas aku takut nk parking kart DECTAR, dan tunggu bus Park And Ride pukul 3 pagi ni... GILER...



A Lonely Night

Lonely Night? Malam ni? xderlah sangat.. kiranya adalah perkara yang boleh dilakukan.. tapi mungkin hati kecil ini yang sunyi.. puncanya masih lagi belum dikenalpasti... Tapi biasalah, pasang surut kehidupan...

Kehidupan ni byk ragamnya, banyak asam garam dan penuh dengan liku-liku kehidupan.. yang berani akan teruskan mengharungi.. yang lemah semangat akan tersangkut-sangkut nk menghadapinya..

Yang penting muhasabah diri.. Tanya pada diri.. apakah yang kita lakukan ini orang suka? atau apakah yang kita lakukan ini meluat di mata orang lain..? Nak puaskan hati semua orang tersangatlah susah.. tapi yang penting kita berusaha untuk puaskan hati semua.. owhh aku berharap sangat yang aku xkan terlupa untuk muhasabah diri.. so kalau aku ada terbuat perkara yang tidak menyenangkan bgtau ya!!...

Nak ckp pasal kehidupan ni, aku bukanlah arif sangat.. umur baru 22 tahun... pengalaman hanya lah sebutir dari garam selautan.. tapi dalam umur 22 tahun, seharusnya kita pandai membezakan yang mana baik yang mana buruk.. yang mana intan yang mana permata..

ahaaaa.. ckp byk... kehidupan aku pon tak terurus lagi.. ckp pasal kehidupan 22 tahun x abes lagi nak bercakap.. penuh dengan ranjau dan tipu muslihat..

esok nk pergi Pontian.. program PERMAJ.. so Good Luck yerk my Juniors.. I now all of You can do it.. All the besh...





bartender


tahu kemana aku menghilang? hahaha... penat.. aku wat kerja part time sket2... buat tambah2 duit.. ngn tambah2 aksesori kereta aku.. ahahah...

kerja ni menemukan aku dengan seorang bekas bartender.. and then dia cter pengalaman dier menjadi bartender.. menarik.. dengan pengalaman dia membuat juggler dengan botol2 dekat bar tuh.. siap buat performance secara tak rasmi lgi depan aku dan staf2 yang lain.. dari cerita dia, menjadi bartender, duit yang masuk sangat lumayan.. bayangkan tips seminggu mencecah hampir RM700.. belum termasuk gaji yang ditawarkan oleh kelab-kelab.. dan juga pendapatan dari show yang dibuat. Manjadi Bartender, tidak perlu kisah tentang perempuan.. tidak perlu khuatir nak mengejar perempuan kerana perempuan yang mengejar bartender-bartender tersebuat.. wowww...

selepas ternganga mulut aku dengar cerita dia, aku cakap yang aku ingin menjadi bartender... dia marah aku kerana menjadi bartender sudah semestinya bermain dan bergelumang dengan alcoholic.. Abang ni pon nampaknya dah berubah.. dia pernah menolak tawaran lumayan dan inginkan kerja yang lebih mendapat keberkatan..


Aku sememangnya ada teringin menjadi bartender.. tapi bukanlah bergelumang dengan alcoholic.. tapi aku nak main dengan cappucino, caffe late, hazelnut drink, mocha dll.. sebab aku cofee lover.. lagi satu kalau kita buat cappucino dan white coffe, kita boleh lukis something atas air tuh macam bentuk love, wajah seseorang dsb.. menarik dan romantik.. kerja dengan pakai ves, dan bow tie.. kalau betul campuran dan gaya pembuatannya, coffee tuh terbit aroma yang wangi, rasa yang sungguh mendamaikan..



so ader sesaper nk ajar aku bagaimana membuat dan mengadun coffee menjadi yang terbaik? InsyAllah kalau ada peluang nnt aku akan belajar membuat coffee - coffee yang terbaik antara yang terbaik..



Anger

betul ker marah ditranslate dalam anger? betol lah kot.. betul lah tu... hahaha...

aku ada tabiat pelik... aku suka marah.. aku suka senyum... aku xsuka marah kat org.. tapi aku tumbuk loker.. aku baling kasut... aku maki sorang2 dalam keter.. (pasal dalam keter xder org yg dgr).. kesian keter aku... well keter aku dgr cakap, pandai amek ati aku.. ikut jerk kemana aku nk pergi.. hahaha.. nway betul x macam tuh cara marah...

kadang-kadang kita xley lepaskan kat orang yang kita tgh marah, sakit hati dsb.. selagi boleh simpan, kita akan simpan... tapi sampai bila kan... aku just follow masa dan peredaran waktu...

owhh aku xharapkan simpati bila aku cakap aku marah.. dan aku x expect org baca.. dan xsuh baca pon.. hanya lontaran jauh dari sudut hati..

kawan-kawan!!
aku xmarah.. aku happy go lucky.. aku x menangis.. tapi aku ketawa.. Aku seronok dapat habiskan masa ngn kawan-kawan... Mungkin hayat aku esok, lusa dan tulat.. sapa yang tahu? xda sapa yang tahu..

Good Luck all the besh: aku x marah kalaupun kawan-kawan pijak kepala aku.. :)



Why I Hate Chemistry


kenapa aku amek biologi, dan aku x amek kimia... ada sejarah hitam yang tak berapa hitam sangat yang membuatkan aku kurang selera dengan subjek yang dinamakan kimia ini...

pada awal kemasukan aku ke Maktab Rendah Sains Mara Batu Pahat, aku telah didenda oleh cikgu kimia aku.. (nama dirahsiakan)... Denda atas kesalahan kecil.. Bercakap dalam kelas ketika dia mengajar.. Dendanya.. kena tulis formula kimia dengan cara kerjanya sebanyak 1000 kali...

Bukan setakat tu.. tapi sepanjang 2 tahun aku belajar kimia dengan cikgu ini, setiap kelas kimia aku dipenuhi dengan ketakutan... silap sikit membawa padah.. antara denda yang pernah aku kena,

  • - salin jawapan ujian kimia aku sebanyak beberapa salinan... sampai ada yang mencecah satu buku tebal.. bukan satu ujian.. tapi byangkan F4 dan F5 ada berapa ujian? termasuk ujian percubaan SPM, setara dll...
  • - Aku pernah disuruh membuat nota ringkas... dari awal subjek F4 sehingga subjek akhir F5.. dalam bentuk note2 kecik yang boleh disimpan dalam poket.. dalam masa beberapa hari sahaja... kalo xsiap... disuruh buat double...
  • - ini bukan denda, coz seluruh kelas kena.. diambang SPM bakal menjelma, kami sekelas ditugaskan membentangkan subjek kimia dalam bahasa Inggeris.. Dan dia x ajar chapter tuh... Bayangkan nak SPM, kena bentang dalam BI, dan kami xpaham satu benda..
  • - Disebabkan ada 2 orang cikgu kimia yang mengajar bebudak SPM, maka timbul lagi masalah... Cikgu kimia yang sorang lagi enggan mengajar kami sekelas disebabkan dia bermusuh dengan cikgu kimia aku..

Enough tentang Cikgu Kimia MRSM aku.. Bila aku masuk Matriks... CIkgu kimia aku plak terlalu baik.. tapi aku lak kurang suka.. sebab apa... biasalah cikgu lelaki... attention diberi penuh pada pelajar perempuan... aku lak suka main2.. setiap kali makmal, pasti ada alatan kimia yang pecah.. hahaha...

Sebab tu aku Fobia dengan kimia...

p/s: aku suka dengan cerita Nur Kasih... Watak Adam walaupun terpengaruh dengan budaya barat, dia masih menghormati budaya timur, menghormati ayah, abang dan emak dia... Watak Nur bersih dengan suara membaca ayat Al-Quran..

Antara Nur Kasih dengan Remp-It, Impaks Maksima, dan Bohsia... yang mana satu pilihan anda?
-



TF2 Characters

Transformers: Revenge of The Fallen.. mesti ramai blogers, para pengkritik dah pun review filem ini, mengikut pendapat masing-masing... Ramai juga yang memberi markah penuh atau hampir penuh untuk filem yang penuh aksi ini dan begitu mengagumkan.. Jadi aku nk review plak sesetengah karakter-karakter yang terdapat dalam filem ini.. mungkin ada yang tak pernah dengar.. cuma tgk sahaja filem ini tanpa pernah mengetahui nama-nama robot yang mengagumkan ini.. dan semua ini diambil dari wikipedia: revenge of the fallen..

Autobot



Optimus Prime


Bumble Bee


Ironhide


Ratchet


Sideswipe

Jetfire


Skids


Mudflap


Chromia


Arcee


Decepticon


The Fallen


Megatron


Starscream


Soundwave


Sideways


Scrapper

Rampage


Mixmaster


Longhaul


Demolisher


Devastator