Cyclone Car Wash - Memang macam torpedo



Pernah dengar cyclone car wash? Tempat spa kereta ni tersangat lah menjimatkan masa bagi sesiapa yang nak membasuh kereta tetapi tidak mempunyai masa yang cukup. Harga pun sangat berpatutan, hanya RM3-RM4 sekali cuci. Cuci luar saja. Sebenarnya Cyclone Car wash ni hanyalah terdapat pada sebahagian kecil di BHP Petrol. Tak semua tempat ada.




Yang aku jakun bila first time pergi ni di Temerloh pada ahad lepas. Jakun beb. Kat bangi dan JB pon tkde, dekat bandar ikan patin lak ada.  Sudahlah first time makan ikan patin gulai tempoyak. Memang masyuk. Then terjumpa lak machine cylone ni. Tertambah teruja dengan bandar Temerloh ni.




Di area lembah klang, cyclone car wash ni terdapat di Taman Midah dan Taman Connaught, Cheras. So sesiapa yang tak pernah try tu, pi lah try. Rasakan pengalaman baru dalam membasuh kereta (baca: dengan nada jakun)




p/s: please hiraukan komentator kanak-kanak jakun dalam kereta tu. hahahaha

5 comments:

  1. ko bukak la epong machine cyclone ni kt bhp taman kemas hehe

    ReplyDelete
  2. hak2, jakun! kat kpale batas ni ade la pong, hampir every week aku duk basuh, tp x bersih mane ponnn..

    ReplyDelete
  3. akmal - tulah aku ada terpk gak.. hahaha.. masyuk tu.. kt sana tak byk sgt pon car wash.. hahaha. after graduate bukak bussiness kan..

    ammar - xbersih mana pon.. tapi pertama kali memanglah teruja sket.. hahaha

    ReplyDelete
  4. haha tau xpe kt jb payah nak cari car wash yg bgus, pe lg epong bkak la 1 huhu~

    ReplyDelete
  5. hahaha.. boleh bukak, tapinya tapak kat situ xda sgt lah... tapi plan ok gak kan...

    thanks 4 the idea

    ReplyDelete