Old School Memories


Hari ni Gua terbukak facebook seorang member lama gua.. Then mulalah kenangan dolu dolu berputar2 sambil terbukak satu demi satu profile budak sekolah dulu... Damn.. Rasa seronok mengimbas kenangan dulu, tapi jauh di sudut hati gua, gua x mahu dan x suka nak ingat...

Gua pon x tau kenapa... Nak kata kena buli x sangat kot.. hahaha.. Mybe sebab tak famous.. walaweii... xdalah..  Maybe sebab figure aku yg kecik, so aku rasa rendah diri sangat.. Mybe.. Aku pon x sure kenapa aku begitu tak nak mengingati zaman dulu especially sekolah rendah.. kalau ada reunion, ntah aku nk pergi ke tidak.. hahaha..

Gambar atas, adalah gambar gua darjah satu dulu... InsyaAllah nnt gua upload more picture masa kecik2 dulu.. rasa seronok lak mengimbas zaman kecik2...

Cemburu!!


Helloo ebelibedi.... aha.. Gua baru balik dari panjat gunung.. Gunung Berembun nun di terengganung... Kesah gua dan gunung, tunggu next next episode ye...

Gua patutnya rasa heppi beb, tapi secara tiba-tiba (skema) atau suddenly (omputeh) gua rasa kosong... Gua rasa gua kalah, gua rasa hilang sesuatu... Gua rasa loser lah dengan lebih tepatnya.. Gua pon manusia.. Gua juga punya rasa cemburu macam engkorang.. Kalau lu nak tau, gua dah lamaaaaa rasa cemburu pada orang lain.. Gua tgk diorang heppi je.. Tapi gua pendam dalam hati beb.. Sebab gua xnak lukakan hati orang instead gua akan lukakan hati gua sendiri..

Duh! Gua tak sangka, disebalik gua pendam kan apa yang gua rasa, gua dah lama disakiti... Gua rasa macam pedih je telinga, pedih je hati... Orang tanya gua, gua akan bagi jawapan, nasihat, cara yang terbaik, apa yang gua rasa.. Gua bagi tau orang lain apa yang gua nak.. Sebenarnya gua tak dapat pun apa yang gua nak.. Gua tipu diri sendiri... Tapi gua bising-bising, satu dua perkara gua ragu2 jugak, apakah gua terus terang ni sakitkan hati org lain.. Gua tahu, bukan senang nak kan sesuatu dari orang... 

Gua pikir, kalau gua mintak lebih2 pon, gua sedar gua pon takley bagi lebih2.. Gua cuma boleh bagi yg terbaik.. So maybe itu yang terbaik 'mereka' boleh bagi pada gua... Jadi gua terima.. Gua korbankan prinsip dan kemahuan gua, sudah lama ok.. sudah lama... Gua terima apa yang ada.. Gua tetap rasa syukur atas apa yang ada.. Cuma seketika gua rasa, gua sedih x dapat apa yang orang lain dapat...

Apa yang cakapkan kat member2 gua, lelaki ni sanggup berkorban walaupun diri jikalau dia memang sayangkan perempuan tu... Lelaki, lihat pada tindakan yang tersembunyi, bukan harapkan tindakan yang jelas dari mereka? Engkorang paham? Lihat saja pada Ayah kita, kita tak nampak kasih sayangnya.. Tapi kita tak sedar segala tindakan dia demi siapa? demi keluarga dan kita beb.. itu lelaki!!

Gua panjang lagi nak cerita.. Tapi engkorang pon mesti tak paham kan.. Apa saja mamat ni merepek.. hahaha.. Bai, gua yang rasa beb...duh!! sakit hati ni bila dipikirkan balik.. Gua Sedih!!

Gua nak mengucapkan Selamat Hari Jadi pada Ibu Gua.. Hamidah Md Top.. Ibu... Semoga Dipanjang Umur dan Dimurahkan Rezeki... Yang ini saya tidak Cemburu langsung disebab kan ibu adalah yang terbaik pernah saya ada.. Thanks.. MMUAHH MMUAHH...

Buat Anak


Beb, Lu perasan tak hari ni hari valentines day beb.. Gua tak nak ulas lah sama ada Hari ni haram disambut atau tak, lu kena tanya yang pakar... Baru intipati tu bernas dan berkesan... Tapi yang pasti, hari valentines day ni, compom banyak giler suara merengek-rengek manja tengah buat anak.. Gua bukan apa, kalau nikmat pendengaran gua ni besar, boleg dengar satu malaysia.. Gua pon naik stim...

Boleh beb, lu nak berkasihan dalam keadaan naked.. Make sure lu kawen dulu... Nikah kasi halal... Then lu buatlah.. Acuan cantik-cantik... Bancuh biar menarik.. hahaha.. Bunyi lucah shyall... Kalau lu stim sangat tak boleh nak tahan, gua bagi advice lu puasa.. Kalau lu xboleh... Alamak aih.. Gua rasa dosa, tapi gua bagi cadangan lu pakai kondom... Supaya gua x lagi dosa tengok anak-anak dibuang, tapi gua tak dapat buat apa-apa...

Takda kondom, takyah buat bahalol.. Alamak.. Lu buat pandai anak tapi anak tak nak jaga.. Lu nak buat, tengok posisi dan teknik kat internet, tapi anak bila dah keluar, lu tak ada lah plak tengok internet macamana nak jadi Bapa mithali walaupun lu tak layak di binkan dengan anak lu... 

Gua ni nak nasihat, gua tak adalah suci sangat.. Tapi gua kesian beb tengok bayi-bayi dibuang dalam keadaan yang menyanyat hati... Gua rasa apalah dosa budak tuh...Lu ada otak, jangan simpan kat testis.. Nway Gua tgk cerita valentines day tadi.. Ok lah beb.. Ada gak part yang menyentuh hati..

Ok gua chow dulu.. Gua sambut valentines day... Sambut dengan family gua esok.. Gua cabut gi penang.. Ada family matters sikit... Doakan gua selamat pergi dan pulang.. Ok babeh... Chow.. Zass...

Tujuan Berblogging


Beb, xpe kan gua teruskan buday gua-lu ni.. wahaha sedap lah plak.. sebab skang ni gua ngn member gua pon talk like this style lah... hahaha.. kalau angin timur laut bertiup cuma sebulan je, makanya sebulan lah gua duk cakap begini gamaknya... Berbalik pada tajuk beb, tujuan berblogging? Lu semua apa tujuan blogging?

Gua pon tak tau nak cakap lah beb.. Gua nya blogspot ni dah bertahan 2 tahun lebih.. Syukur selama 2 tahun ni, setiap bulan dalam purata 10 entry... Oklah tu beb.. cukup-cukup makan.. Lu belum tengok lagi setahun sebelum blogspot ni dicipta, gua pakai friendster blog... Mak aih.. Entry dalam tu semua cair mair, tangkap leleh.. Gua kalau tengok sekali lagi, gua pon layu ar... Adess... Tujuan gua blogging? Gua pon tak dapat detect lah.. Gua rasa seikhlas gua, blogging pon suka-suka.. Sumtimes just nak sedapkan hati diri sendiri je beb.. Luahan hati secara alam maya... Tipulah kalau lu orang kata nak blogging ni bukan untuk tatapan umum.. Kalau bukan untuk tatapan umum, bek lu bukak microsoft words je beb... Gua blogging, lu baca.. Lu nak komen gua tadah dengan nyiru.. Lu nak jadi silent reader, gua x kisah... Janji tulisan gua tak buat gua masuk lokap..

Zaman la ni, perghh... Berlambak blog-blog yang tumbuh bagaikan kulat dikultur dalam makmal.. Gua budak sains bioteknologi.. Rugi lah beb kalau istilah gua tak digunapakai.. ahaks... Serius beb.. Gua ingat lagi.. 2 tahun lepas gua bukak blogspot.. pergh.. Rasa macam gua baca sendiri je blog gua disamping member2 yang bagi sokongan.. Telinga gua ni pon ada yang panas beb.. Kutuk gua bukak blog, ada siap kata poyo lagi... Alamak aih.. Gua tak sangka yang kutuk tu pon ada blog sendiri dah skang.. ahahahaha... Malangnya, blog dia tak sampai pon 2 tahun macam gua.. (terlebih sudey, sorry beb ada unsur berlagak) Ampun.. Ampun..

Jadi secara kebetulan blogger di UKM ni dah terlebih ramai, Gua cadangkan lu semua masuk dan joinlah komuniti blogger UKM ni... lu click je link ini... Macam mana nak jadi ahli? Lu godeklah sendiri.. Gua pon tak tahu.. Gua x join.. bukan tak support.. Gua malu lah beb... Gua ni dah nak bersara dah dari UKM ni... Maybe lepas ni Gua join komuniti blogger Jabatan Perdana Menteri plak ke.. Aha... Berangan siot...

Ok.. jangan lupa budak2 UKM join beb.. Gua chow dulu...

Gua Lu Tak Paham Beb



Wahaha... Semenjak minggu ni, gua rasa nak cakap gua-lu je.. perghh.. ni kompom sangkut dari Adnan Sempit... Abes semua orang gua tibai cakap this way-way lah... Tapi gua tak macam Aduka Teruna yang kontroversi tuh.. Dia senget, mulut tak cuci.. Biarkanlah dia...

Gua ada benda yang tak paham ni beb.. Gua konpius lah... Apa beza couple, Scandal, Teman tapi mesra dan Kawan-kawan... Kalau makna ni lain-lain, kena ada peraturan lain-lain ke? Yang Gua paham orang rumah/bini/isteri.... Tu kompom malam pertama dah jadi halal beb... Yang lain-lain ni?

Lu semua ada jawapan tak?

Couple?
Scandal?
Teman tapi mesra?
Kawan-kawan?

Smallville quote 1


Taken from my tumblr.... click the picture for the bigger view...




    Another Chapter


    Kehidupan berterusan selama mana kita hidup
    Selagi nafas ini kekal
    Selagi itu ruang untuk kita merasai suka dan duka
    Perjalanan kita umpama roda
    terkadang atas terkadang bawah
    Perjalanan kita umpama pentas
    Melakonkan watak yang bukan cara kita


    Hari ini bagaikan bukan hari kita
    kau ada jalannya
    dan aku akan tetap mencari jalanku
    Kalau ini akhirnya
    betapa aku memilih untuk tidak mengenalimu


    Kasihku menjangkau imiginasimu
    Sayangku melepasi batas akalmu
    Deritaku simpan jauh dari pengetahuanmu
    Abadi rasa cinta tak siapa pun akan tahu...


    Ego ini kadangkala memakan diri
    Disebaliknya ada terselit yang tersirat
    Perhubungan bukan sekadar jambatan kebahagiaan
    Penderitaan akan mematangkan fikiran..


    Kalau ini akhirnya..
    Biar kita sama-sama bahagia..
    Biar kita sama-sama siksa..
    Kalau esok, merah jariku di inai..
    Aku harap ia adalah kau..
    Di sisiku..




    Sangat Memilih


    Katakan di sebuah taman ada sepasang sahabat yang akrab berlainan jantina.. Namakan saja mereka Melati dan Awang..

    Melati:  Awang, kau rasa kan, kau suka wanita yang bagaimana?


    Awang: Semua lelaki sukakan cantik, bibir yang cekci macam Angelina Jolie, tubuh yang mengiurkan seperti Megan Fox, dan suaranya mesti menangkap lentok hati aku.. Kalau kau bagaimana plak?

    Melati: Kalau aku, sukakan dada yang bidang dan taf macam jacob si bulan baru, bulu dada yang nipis, dan mestilah hensem...

    Awang: Tip top betul citarasa kau kan...

    Melati: Mestilah.............

    Lalu mereka berdua diam menyepi tanpa sadar yang mereka berdua saling menyintai antara satu sama lain..

    Sebenarnya lelaki dan perempuan yang mana lebih memilih?
    Dan apa yang jadi ukuran, luaran atau hati budi?

    Sebab ada sesetengah orang, luaran akan jadi point utama before mengenali seseorang itu secara dalaman.. 

    Sebagai contoh, si Melati ni minat pada lelaki dada bidang, asal yang pendek dan hitam (Awang) terus direject tanpa dia tahu yang Awang betul2 sayang pada dia..

    Melati berkenalan dengan Badik yang berdada bidang walaupun Melati tahu Badik ni panas baran, mengongkong hidup Melati dan suka memarahi Melati.. tapi kerana Badik ni taste Melati, dia tak kisah walaupun dimarah, dicaci dan memaksa diri untuk terus menyanyangi Badik..

    (Logik ke kisah macamni? Logik beb, jalan cerita hampir sama)

    Secara ikhlas, dunia sekarang ni, ada ke yang tak kesah pasal luaran, tapi mementingkan hati budi secara seratus peratus...? Ada ke?

    My New Header

    Malam tadi terpikir nak membuat satu header.. Tapi layout ni kurang seswai lah plak nk bwat header.. Then terpikir, tak salah kalau ruang slide show yang diberi, aku gunakan as a blog header.. Dan ini hasilnya : - 





    Rasa puas hati lak...!! hahahaha... 

    Clamp Slamp..



    Tajuk gempak tuh.. Clamp Slamp... Clamp adalah sejenis benda alah kuning seperti ditunjukkan di atas ni.. Slamp tak tau lak aku.. Tapi bila di tanya pada Google, jawapannya adalah sejenis lampu buatan Italy.. haha.. korang pi lah carik sendiri...

    Park and Ride dah jadi bualan pada blog aku before this.. So malas dah nak explain dan bangkang ke apa tapi nak bgtau for the first time, kete aku kena clamp dalam kawasan UKM ni disebabkan park and ride yang bo-doh ini... 

    Aku balik men futsal dalam kul 3 pagi dan kawasan hostel aku @ Ungku Omar memang dah xda tempat nak park.. nak tak nak aku parking jugak di kawasan yang telah diistiharkan sebagai parking kakitangan... So kenalah clamp yang bewarna kuning... Bengang memang bengang.. Marah memang marah.. Nak wat cmna? Tak kan aku nk demonstrasi lak depan Canselori... 

    Aku ada snap gmbar kereta aku kena clamp.. tapi maleh lah nak upload dalam laptop.. So again, uncle Google yg tolong carikkan gambar ni..

    Terpikir gak.. Kalau aku beli satu benda-alah-clamp ini, bagus juga.. kan.. mengurangkan risiko kecurian... pergi mana2 pon rasa selamat... Terlupa kunci kereta pon masih rasa selamat..

    Aku nak cari satulah clamp ni.....

    p/s: Duh, nak bangun pagi.. 2nd class tutor for form 2 student...

    Tulis


    Tulis, lukis, dan kira..

    Bangang... Apa yang aku nak post nih.. Kosong.. Masih ternganga sepi..

    Terngiang waktu itu, benci...

    Draft Theses, football manger09, coaching badminton, home tuition, lab..... adui.

    Kalau dimensi itu membenarkan aku melihat 
    apa yang terjadi pada waktu hadapan
    tak kan ku sesali keputusanku
    kalau aku tahu apa yang ada di pikiran
    waktu kini berbanding masa lalu
    takkan aku benarkan tindakan ku

    aku rasa semuanya hampa
    tatkala waktu masih berjalan
    sedang harap ku ianya berhenti
    memutar jarum memberi kesempatan
    pada aku untuk merubah jalan
    yang kini masih diteruskan