Tujuan Berblogging


Beb, xpe kan gua teruskan buday gua-lu ni.. wahaha sedap lah plak.. sebab skang ni gua ngn member gua pon talk like this style lah... hahaha.. kalau angin timur laut bertiup cuma sebulan je, makanya sebulan lah gua duk cakap begini gamaknya... Berbalik pada tajuk beb, tujuan berblogging? Lu semua apa tujuan blogging?

Gua pon tak tau nak cakap lah beb.. Gua nya blogspot ni dah bertahan 2 tahun lebih.. Syukur selama 2 tahun ni, setiap bulan dalam purata 10 entry... Oklah tu beb.. cukup-cukup makan.. Lu belum tengok lagi setahun sebelum blogspot ni dicipta, gua pakai friendster blog... Mak aih.. Entry dalam tu semua cair mair, tangkap leleh.. Gua kalau tengok sekali lagi, gua pon layu ar... Adess... Tujuan gua blogging? Gua pon tak dapat detect lah.. Gua rasa seikhlas gua, blogging pon suka-suka.. Sumtimes just nak sedapkan hati diri sendiri je beb.. Luahan hati secara alam maya... Tipulah kalau lu orang kata nak blogging ni bukan untuk tatapan umum.. Kalau bukan untuk tatapan umum, bek lu bukak microsoft words je beb... Gua blogging, lu baca.. Lu nak komen gua tadah dengan nyiru.. Lu nak jadi silent reader, gua x kisah... Janji tulisan gua tak buat gua masuk lokap..

Zaman la ni, perghh... Berlambak blog-blog yang tumbuh bagaikan kulat dikultur dalam makmal.. Gua budak sains bioteknologi.. Rugi lah beb kalau istilah gua tak digunapakai.. ahaks... Serius beb.. Gua ingat lagi.. 2 tahun lepas gua bukak blogspot.. pergh.. Rasa macam gua baca sendiri je blog gua disamping member2 yang bagi sokongan.. Telinga gua ni pon ada yang panas beb.. Kutuk gua bukak blog, ada siap kata poyo lagi... Alamak aih.. Gua tak sangka yang kutuk tu pon ada blog sendiri dah skang.. ahahahaha... Malangnya, blog dia tak sampai pon 2 tahun macam gua.. (terlebih sudey, sorry beb ada unsur berlagak) Ampun.. Ampun..

Jadi secara kebetulan blogger di UKM ni dah terlebih ramai, Gua cadangkan lu semua masuk dan joinlah komuniti blogger UKM ni... lu click je link ini... Macam mana nak jadi ahli? Lu godeklah sendiri.. Gua pon tak tahu.. Gua x join.. bukan tak support.. Gua malu lah beb... Gua ni dah nak bersara dah dari UKM ni... Maybe lepas ni Gua join komuniti blogger Jabatan Perdana Menteri plak ke.. Aha... Berangan siot...

Ok.. jangan lupa budak2 UKM join beb.. Gua chow dulu...

2 comments:

  1. kuat tul penangan adnan sempit kat ko nih.

    haha. aku ad prasan gak group blogger UKM ni hrtu.. tapi since aku dah tak bglar student UKM lg, malas lah nak join. huhuhu..

    ReplyDelete
  2. hahaha tu lah kuat gak gua rasa.. wahahaha...

    tulah aku rasa pon mcm segan je nk join.. haha.. maklumlah.. blog x fames.. hahaha

    ReplyDelete