Aqua - Rium

new hobby.. ye? tak jugak kot.. dulu ada jugak bela ikan puyu.. masa kecik3... bela sgt lama... then bila dia mati sekor-sekor memang lah menangis... sayang sgt... ahahaha...tapi tu dulu...


masa kat kampus.. xboleh bela.. rumate aku marah.. hahaha... aku pon tak tau.. dia tak syg binatang kot... hahahaha... so lately ada jugak lah beli satu akuarium kecik je.. letak kat side table sebelah katil... best.. ahahaha...



ikan-ikan yang ada dalam akuarium ni...

2 ekor silver shark
5 ekor neon tetra sederhana
5 ekor neon tetra kecik
6 ekor black tetra
6 ekor zebra danio
2 ekor swordtail
dan sekor leopard catfish

yang putih besar tu silver shark, yang biru neon tetra, yang kat daun bawah black tetra

yang main kat atas kecik warna merah tu zebra danio

yang kat ats tu zebra danio, tepi yang itam melekat tu leopard catfish, yang oren tepi tu sword tail

nak tau rupanya yang lebih jelas dan ensem.. google lah ye.. ahahaha


kebaikan ada akuarium sebelah katil ni.. tenang je bila dgr bunyi air yang turun mencurah melalui pam machines tu.. sambil tgk ikan tu berenang, boleh berangan.. tenang, aman je... trylah.. ahahaha


p/s: bila dah kaya nanti, dah ada rumah sendiri.. aku nak buat build in akuarium.. salt water punya... siap ada coral hidup lagi.. huhuhuu.... bermodal sket lah.. kan.. aha!

9 comments:

  1. banyaknya ikan..abis ar dorg gado2...jgn smntara je..smoga dpt jaga ikan sehingga ikan itu dewasa

    ReplyDelete
  2. bile ikan da dewasa, hingga beranak pinak, bleh bukak bisnes jual ikan plak

    ReplyDelete
  3. yasmin - =)

    daya - dah besor, aku nak masak wat asam pedas... ahahaha

    ReplyDelete
  4. waahhh...cantiknye...aku rase cam nak duduk dlm tu pulak....huhu...mengade2 la ikan2 ko tu nanti ye...hehe

    ReplyDelete
  5. hahaha.. apasal lak ikan tu nnt mengade-ngade.. ko nak suapkan ikan tu mkn ke?

    hahahaha

    ReplyDelete
  6. haha...xdela...mengade2 la sbb ikan tu duduk dlm aquarium cantik...

    ReplyDelete
  7. hahaha... kecik kot... mesti dia ingat aku kurung dia..

    ReplyDelete