Masih Seperti Begini (T_T)


Lagi 2 hari lagi kot nak raya. Rasanya semuaaaa dah sebok nak masang langsir baru, kerusi baru, tv baru, bini baru dan anak baru.. Tak terkecuali awek baru@awek raya.. (ermm nak jugak!)


Tapi u all (auww) semua dah tau kan kondisi rumah i.. So here the pics..  sob sob.. pic ni bhg bawah rumah jew kerana atas walaupun hampir siap (mungkin 5 tahun lagi) still xdapat nak angkut brg3..



kabinet dapur siap dgn periuk nasi bagai. blender pon ada.
 tgk! ada kaya, marjerin dan biskot bodo tanda kami kelaparan
belakang ada peti ais, dgn cerek dan iron.. gosok baju pon kat sini. ada rak bawang, telor dan pape ntah
meja makan pon kat bawah.. penuh ngn barang2 jahit
bawah meja tuh ada pinggan mangkuk
ada kain langir lagi atas kerusi
meja makan ni letak depan tv. so nak tgk tv kena tgk meja yang berselerak tu jugak
ni sebelah tv. stor. lengkap dgn meja laptop untuk aku berfoya-foya
ni lah tempat tido kami.. hahaha.. siap ada jembalang tanah lagi tuh!




p/s: ya walaupun macamni, still bersyukur sebab kat luar sana masih ramai lagi yang menyambut hari raya dalam serba kekurangan.. malah masih tiada tempat tinggal yang sempurna beratapkan langit berlantaikan bumi.


Ini entry ke 250 (oyeah oyeah)!!

9 comments:

  1. @!!!!_______w**A..N**i..3_______!!!!

    nak ngemas pebonda nyer.. rumah tgh renovate..

    dats why jadi gini

    ReplyDelete
  2. haha..dasyat pong..slme ni ko cite, aku x dpt bygkn pn...skrg aku tau...

    ReplyDelete
  3. laa...kritikal banget neh pong...huhu..
    nk kemas pon xtau nk kemas p mane..

    ReplyDelete
  4. @irayani

    hahaha.. xyah bayang dah.. aku dah bagi gambaran sebenar..

    @aya_idaya

    dah byk kali kemas.. then macam tuh lah jugak keadaannya.. tensen..

    ReplyDelete
  5. @nadzrul

    bukan kucing.. aritu ada buaya bertelur 5 biji.. xsempat menetas jerk..

    ReplyDelete
  6. haha ..ni kene cepat berbini pong..bg die kemas umah ko ni..

    ReplyDelete
  7. nak cari bini yang pandai mengemas mahu amek masa 10-20 tahun tuh.. hahaha

    ReplyDelete