Nak Panggil Apa ek?



Aku punya habit berangan semasa makan. Aku memang kuat berangan. Selain waktu makan, time2 yang seswai nak berangan duduk tepi tingkap dalam bas, atau duduk tepi tingkap masa hujan. Pergh! macam - macam boleh terbayang. 


eh! tertinggal.. satu port / keadaan yang seswai dan asyik untuk berangan


ketika beyak..


hahaha.. nice!


owh untuk angan edisi kali ni tertiba terpikir, panggilan apa yang seswai ek untuk anak-anak panggil kami.. hahaha.. mungkin papa mama, ayah ibu, abah mak atau abuya umi..? ermm aku lebih suka kalau panggil papa ngn mama.. nampak ader class gitu!.. nampak lah mcm branded dan materialistik sket kan..


tapi td terpikir.. bagus jugak kalau panggil dalam nama western east sikit, macam abuya ngn ummi.. eh! betul ke ayah ditranslatekan jadi abuya.. betol lah kot.. so ada 2 option, abuya-ummi atau mama-papa..


nnt kita decide ye.. ini angan saja


p/s: demm ko dah kenapa epong?

6 comments:

  1. haaa...ni la budak2 zaman skg...kawen nye belum...dah pk psl anak2 nk panggil ape...( hahahaha.... )

    ReplyDelete
  2. laju je ek..

    hahaha

    mesa depan itu penting :p

    ReplyDelete
  3. poyo ar ko ni... haha xsnonoh..
    lambat lagi tu.. kecuali ko da nk kawen la kn.. jgn lpe jmput aku..
    ngt tu!!! haha

    ReplyDelete
  4. kalo orang suka berangan kawen3 ni.. ambat sket dia kawen..

    kalo orang suka skandal3 mcm ko ni cepat sket kawennya..

    conclusionnya: ko kawen dulu dari aku.. hahahahaha...

    ReplyDelete
  5. huhu~~ epong.. abuya??

    abi dan ummi la~~ huhu...

    baru betul~

    ReplyDelete
  6. hahaha.. abuya tu untuk apa ek..

    abi eh... mcm xshedap jek.. hahaha

    demand!

    ReplyDelete