Cili Kering



Wah almaklumlah bulan pose kalau sebut cili mesti teringat masakan yang pedas-pedas kan.. Kalau belah johor dan melaka mesti ada satu hidangan yang tersesat dalam minda.. Asam Pedas... hurmmm.. Meleles plak air liur. Baru je azan subuh.. Naseb baek!..


Tapi ni bukan tujuan post kali ni. Cili tu perumpamaan jew. Kenapa kering? 


ntah. no idea!. 


Saje tetiba teringat awal-awal aku berbelog dulu. 


Kenapa? 


pon no idea! 


Habitat suka menulis barangkali. Ok, first belog just menggunakan frenster blog yg fofular pada kurun-kurun yang dulu. Tapi belog tu dah dicensored dah. Sebab terdapat unsur surih. Eh! Unsur jiwang yang melampau! ok. Abaikan! So kesahnya kat sini pada awal-awal aku terbitkan belog kat blogspot ni, terdapatlah suara-suara hijau daun yang mengasyikan kat telinga ni. Kata aku ni taik taik ayam lah, xkekal lama lah, perpoyo nak berbeloglah.. dan etc etc.. So aku pon howt lah.. Ye aku tau, aku hot! Tapi buat dek je.. Buat tak tau sudah!.


Tapi lama lah jugak aku nak maintain berbelog ni. Adalah sikit sesawang masa baru - baru nak belajar. Tapi ada mentor time tuh, sikit-sikitlah boleh maintain. At least sebulan satu entry/post. Korang boleh lah jenguk-jenguk 1st entry.. kelakor pon ada gak. 


Cuma yang nak ditekankan kat sini, suara-suara hijau daun tu lama-kelamaan mereka pon ada belog sendiri. cet! mengata dulang paku serpih! Mereka-mereka inilah cili kering.. hahahaha.. Tapi belog diorang tak satu pon yang tahan :P.. Yelah mungkin dorang saje bergurau kowt. Tapi mybe time tu hati kanak-kanak lagi. Sedikit sebanyak adalah robek terkesan kat hati.


Just teringat. Yang aku boleh maintain berbelog walaupun kadang-kadang xda benda dah nak ditulis.. Cuma tertanya-tanya.. Ada orang baca ke?


Kalau xda pon syok sendiri pon apa salahnya.. Janji tak

hangat-hangat taik ayam

p/s: sebab tau xda org baca lah aku boleh buat entry cili ni :)

4 comments: