Park & Ride IS Suck & Fuck!!

Tengahari td ada satu peristiwa yang encem... Dengan Pengalaman aku selama 3 tahun bawak kereta, dengan melalui highway dari JB ke Bangi selama 3 tahun, melalui hiruk pikuk bandar JB, menghantar adek2 aku ke sekolah di tgh2 bandar... Meluncur dengan berhemah di kotaraya Kuala Lumpur... meredah jugak kawasan pinggir bandar Muar, Melaka menyusuri denai dan juga jalan felda nun di Pahang sana... Maka dengan pengalaman aku membawa kereta di bandar dan juga pdalaman selama 3 tahun, aku menggunakan pengalaman tersebut untuk parking di kawsan depan Ungku Omar, UKM.. cantek dan tersusun aku parking.. perfect... xdr senget.. xder terlbih kawasan kuning kotak parking tersebut...

tapi tengahari td.. ader satu kertas nota kecil terselit di wiper aku... surat saman!!! pehal plak... aku dalam keadaan mamai terus menyirap darah aku... xder angin xder ribut kena saman... aku terus meluncur kereta dan ternampak abang wisma aman aka pakguard UKM di depan bus stop Pusanika UKM... aku pun terus berhenti, turun dan tanya abang tersebut...

Abg tersebut explain kart aku saman tersebut disebabkan adanya prasarana atau kemudahan baru di UKM ni, iaitu park and ride... dengan adanya Park & Ride, kereta student TIDAK DIBENARKAN berada di perkarangan sekitar UKM sebelum dari pagi sehingga jam 7pm... kereta student dan pelawat dibenarkan letak di lokasi Park & Ride seperti wisma aman, DECTAR dan panggung seni... Itu apa yang diterangkan dan apa yang aku paham...

Ok... sekarang PakGuard UKM, Tan Sri TNC, dan abg dan kakak PMUKM... Kalau korang baca blog aku, dengar masalah aku!!!... aku kerja Part time di luar UKM, balik kerja jam 3am... atau 3 pagi kalo korang buta waktu!!.. parking kart foyer UO dah penuh.. bukan setakat penuh.. malah dah melintang aral dan berbagai demo ni parking... dah tu nk suh aku parking kart maner? park and ride pepagi buta ni kart DECTAR? WTF!! nak atau tak, aku kena parking lah kart persekitaran UO nih... dan redha jerk terima surat saman keesokan paginya!!

ok good idea Park And Ride... tapi empathy sket.. Jgn kenyang perut sendiri tapi masalah student x jaga... Dah 3 tahun aku bawak kereta kart UKM nih... xkan tahun ni nak sidai keter aku kart DECTAR plak... nih baru keter aku... belum lagi kereta student-student yang lain... mentang-mentanglah student.. hang pi buat dono jerk eh.. cmnilah aku cadangkan... cadangan aku, kereta pegawai Universiti, kereta pensyarah kart fakulti pon hang pi buat park and ride... naik siap kereta api kecik macam kart zoo tuh... seronok sket!! UKM industri pelancongan!!

Dah aku nk tido.. esok kena saman.. naseblah.. AKU XDER TEMPAT NK PARKING... ikhlas aku takut nk parking kart DECTAR, dan tunggu bus Park And Ride pukul 3 pagi ni... GILER...



12 comments:

  1. Salam

    sian die...
    huhu sila hantar surat permohonan lorghhh....
    kalo x susah dan sian gak...
    huhuhu

    ReplyDelete
  2. cbe ko suggest kt pmukm kn
    sume lecturer parking kete kt dectar pstu kalo nk g fakulti nek basikal
    hahha..
    dh mcm ngare jepun kn..kurg pncemaran then byk ruang tuk parking..
    hahaa

    to ijan:
    isk2..fuck je tau nye..haha

    ReplyDelete
  3. yep.. ak sokong giler.. diorng tk pike lgsg psl pelajar.. ak nk kene gi umah hewan stp pg.. tkkn la ak nk amik tikus ak nek bas lak.. membazir masa.. nasib bek exp ak dh abis

    ReplyDelete
  4. x fhm ler.x bole parking kat sekitar ukm jer kan?mknanya tepi2 jln jer kan? kat parking klj blh x?kalo x blh gak,WTF!menyusahkan!

    ReplyDelete
  5. btl2..ak stju ngan pndpt ko epong..sejak Macik Saripah tu nek TNC mcm2 perubahan y dibuat..tp perubahan yang agak bangang lagi bodo..pastu bonggol jalan xnk bayak pulak..menghabiskn myk moto ak je..SIAL!!!!!

    ReplyDelete
  6. oo..cm nie dah eh skang kt ukm..
    leceh gk lh gitue..

    ReplyDelete
  7. anonymous 1
    huhu nk wat prmohonan mcm diorg nk dgr.. huhu

    ejan
    ko fuckkk jer tau

    razy
    besh gak idea nek beskal kan..

    ulthero7
    haha.. sekali sekal kot ajak tikos ko nek bus pusing2 UKM

    ReplyDelete
  8. anonymous 2
    parking kt kolej boleh dgrnya.. tapi mcm kami student KUO... kdg2 kawasan kolej penuh dgn kereta ntah sape2 jerk... so terpaksa gak parking kawasan persekitaran KUO (tetap di luar kawasan kolej)

    anonymous 3
    btol3... bonggol yang menyusahkan... abes rosak jerk keter2... buat benda2 yg menyusahkan....

    Hanakimi
    itulah UKM... hahaha.. ada yang baik.. ada gak yang buruk...

    adelin_uk
    hahaha.. macamlah ko tak tau Univ ko.. hahaha...

    ReplyDelete
  9. ahaha..lpe lahh...
    UKM di hati ku..~
    hee..

    ReplyDelete