Nak Berbisnes..

Dulu pernah jual burger di tepi kompleks futsal Vrox. Kalau tahu, di jalan reko berhadapan dengan restoran Tupai-Tupai yang semua orang sibuk duk kata tak halal itu hari. Tapi akhirnya terpaksa let go gerai macam tu jek. sebab nya, tak da idea dah nak bawak ke mana gerai tu. Puas mencari tapak baru, tapi still tak jumpa atau tempat dah penuh dengan peniaga lain. Kita tak nak lah sampai mencantas rezeki orang lain.

Reason tak mahu bertahan di tempat sama, sebab akak tu kenakan cas RM10 sehari untuk sewa tapak. Bayangkan kalau sebulan, mahu makan RM300. Kalau sebulan pun tuntung RM400 macamana nak rolling modal. Untung makan angin je akak tu. So kami pon pakat tarik diri.

Lately sibuk terfikir nak berniaga semula, cuma modal lak tak ada. Area Bangi ni kena kreatif. Sebab kalau tak kreatif kurang perjalanan bisnesnya.. Kalau berniaga orang mesti laku kan.. hahaha..

Ada idea tak nak berniaga apa? hurmm..

1 comment:

  1. haha.. kalau meniaga orang, kena jual diri sendiri la. kenyit sikit datin-datin, terus wallah..

    ReplyDelete