Writing A Speech

2nd entry for this welcoming December..! well i think a need a private PC for me jugak supaya akan ada masa nak update blog.. nak harapkan kat office, phew!.. Skang ni kat CyberCafe UO, tgh buat kerja sikit. Then just helping my dear to write a 25 minutes speech bersempena dengan Geneva Group International Conference. Speech ni akan dibaca oleh Y.Berhormat Timbalan Menteri. Whoa!.. When i said nak tolong dia, dalam hati pikor, alahai senang je nak buat text speech ni. Guna sikit ayat bunga-bunga tambah fakta, karang sana sini cukuplah 25 minutes punya speech. Tapi well said than done. Realitinya sangat susah!..



Based on fakta tapi takkan lah fakta semata-mata paste and copy dari internet. Akibatnya kau akan keliru mana nak tambah mana nak tolak. It seems like semua fakta tu rasa penting. Er tak kantoi ke kalau orang tau yang speech tu sebenarnya sangat copy and paste. I know she smarter than me, huu mintak-mintaklah dia boleh edit mana yg patut while me just cari isi je.. Risau kan dia sebenarnya.


Lama sangat tak berblogging, rasa jari ni berpeluh3 dan nak patah je.. Sebab sibuk mengarang speech tu kan. Konon!. so lets back to work while we have some time.. Nanti cc ni tutup, manalah pulak aku nak cari masa.

4 comments:

  1. sempat lg blogging sambil wat keja. hahaha

    ReplyDelete
  2. blogwalking. semangat nge-blog yach... visit me back. thanks

    ReplyDelete
  3. aku pernah tolong sorang bwat speech untok ketua menteri sarawak. Dalam perengan terakhir tu kami tulis frasa dari spiderman 'with great power. comes great responsibility'.. tapi lastly KM tak baca tapi menteri lain baca.. rasa lawak plak

    ReplyDelete
  4. nuke - sambil3... heeee..

    arcaban - thanks =D

    AJ - hahaha.. yang ni pon sama.. should be menteri, tapi timb menteri lak yang wakil.. tp tak tahu kesudahannya sebab event dah lepas..

    ReplyDelete