Testimonial

hari ini, hujan seolah-olah tidak mahu menunjukkan kelemahannya.. Dari dinihari sehingga ke malam.. Penghuni dunia seakan terlena dengan kesejukan waktu ini.. Tidak terlepas juga aku.. Sama seiring dengan kehadiran hujan... Aku lena dari dinihari sehingga ke waktunya fajar mulai menyingsing.. Bangkit dari keenakan mimpi.. Aku terasa sesuatu.. sesuatu yang asing.. mamai barangkali..

Suasana masih lagi hujan... Dalam kesejukan ini juga, perasaan aku kembali mati.. keseronokan tidur yang lena pergi berganti kelembapan minda dan kematian perasaan.. fikiran ku beku sebekunya air perigi di luar.. Acapkali aku dihidangkan dengan dugaan dan kesabaran dalam perjalanan aku sebagai mahasiswa.. seringkali aku tertewas dengan permainan minda.. seringkali juga aku menindas psikologi aku dengan meningkatkan motivasi.. tapi biasa.. manusia.. ada juga pasang surutnya.. kali ini disebalik irama hujan di luar, aku tertewas lagi dalam permainan psikologi..

Aku ada penawar tersendiri.. Testimoni yang sering diberi kepada aku ketika tamatnya matrikulasi dan zaman persekolahan menjadi sumber kekuatan.. Mata orang yang memandang sebenarnya lebih berasas dari mata sendiri...

+ Nice knowing you in whole of my life
+ stay funny K!….. keceriaan yg dibawa boleh menceriakan orang lain… kan bermakna!?
+ sepanjang aku kenal ko, aku banyak memendam rasa melampau !! ko tuh;
celupar, mulut laser… tapi aku kagum + takjub dgn ko gak… aku respect kat ko sebab ko peramah, periang, pandai memimpin, pandai bergurau, otak advanced, kelakar, tapi tetap bijak, selamba dan manis, sedap mata memandang(huhu thanx)
+ kalo ko suke sesorang ko luahkan, krna ko takkan menderita… tkkan ko pendam jer… aku serius ko lamar jerk dak pompuan tuh !! cayok ?! (uiksss)
+ thankz coz sudi jadi teman gaduh aku.. so tkde la bohsan sgt idup kat kolej yg skema nih.. ada la gak kenangan utk dikenang kan.. thx 4 everything n nice knowing u
+ kadang2 kita kena gk pikir pasal diri sendiri,… berterus terang arr pd sesuatu walaupon ada hati yg terluka
(gulpp)
+ moge2 epong jadi muslimin soleh (InsyaAllah)
+ Pong ! thanks sbb bnyak mmbantu aku especially mase time first2 aku masuk dulu. lagi sekali thx sebab bnyak belanja aku.. ( my special friends coz he is unique and special)
+ mantain funny selalu
+ Epong ko memang penceria kelas B.. time suasana tegang dalam kelas, ko lah yg akan meredakan suasana (thx)
+ Oit pong, bnyak kenangan aku ngan ko kat cni.. walaupon kita kenal x lama sgt, tp kita boleh jd besfren.. mmg best kawan ngan ko, aku selalu sakit perut asyik gelak… happening betul,… aku ingat lagik masa first aku masuk kelas tutor.. kau tolong aku cari meja ngn kerusi… ko mmg peramah… sejak dari tu kita jadi rapat.. dalam kelas ko bnyak ajar aku.. thks so much.. aku betul2 best kwn ngan ko.. terasa untung plak.. haha… (thx to one of my best frenz that i ever had in whole of my life)
+ kita kenal x sampai setahu pon… tp bnyak yg aku pelajari dr ko secra x langsung… ko bnyak merubah pmkiran aku.. mcm2 la…terima kasih atas segalanya… (thx..tp sorry x suma aku tulis tkut ko marah aku. hehe)
+ ko ni kan ske wat lawak yg kadang2 x penah dbwat org.. wat aku tergelak sampai nk pecah perut… bgus arr, ko heppy jerk… ko ni smart, bijaksana.. tp stay cool jerk.. aku respect ngn ko sbb ko punyai matlamat/ prinsip tersendiri bijak, slamber asalkan ‘power’.. keep it up..! (thx i appreciate it so muchh)
+ epong mula2 datang kmk aku ingat mu jenis budak2 gengster.. tp ternyata aku silap, aku kagum ngan mu.. dari apa yg aku tgk, mu suka happy kan ati orang lain. satu lagik aku cukup respek dgn mu, pandai sembunyikan kemarahan mu kart seseorang.. and paling penting mu cukup peramah.. tima kasihla mu bnyak gembirakan aku masa kart cni.. (thx a lot.. frens never fade)
+aslamkm..
Epong, mgkn akak x brapa knal rapat dgn awk tp mmg best kwn dgn awk..
LELAKI BUDIMAN….
mgkn ada yg sama antara kita tp yg beza akk girl yg lbh beremosi..hehe..
apa2 pun, kita tahu siapa kita evn nak tahu siapa kita amat payah..
Saidina Ali ckp, sebaik2 insan adlah mereka yg mengenali diri sendiri..
KESUKARAN MEMAHAMI MELEBIHI KEPAYAHAN DIRI MENERIMA..
apa2 pun kita manusia biasa..
ada masa & ketika terasa & merasa..
tapi yg pasti, walau tiada sahabat berteman di sisi Dia sntiasa bersama kita ke mana shaja.
jgn sedih bila keseorangan cz kalau akk rasa sunyi & kseorangan,slalu motivasi diri Dia tetap setiap saat dgn kita & memahami kita melebihi insan lain & diri kita sendiri..
akak tahu awk tercipta lbh hebat dr yang terhebat..
peace… =)

Dengan kata-kata ini, aku kembali bersemangat.. Tapi aku juga takut dan tersedar.. Masa berubah.. aku mungkin bukan orang yang sama lagi.. kemewahan, kuasa dan pengaruh persekitaran menjadikan aku bukan orang yang mereka pernah kenali.. Maafkan aku.. Thanks a lot 4 ur words.. Thanks..


5 comments:

  1. Teringat masa pertama jumpa ko masa hari pendaftaran kelab kolej (waktu ko tahon 1 r) masa tu ko tanya salang (n kebetolan aku ada situ) mana suis lampoo gelangang depan blok A. Punya r reaksi ko cukop ceria. Then ko join SAMUDERA, n ko x kisah baca puisi depan bbudak pasal aku paksa ko baca masa tamat latihan. entah apsal masa tu aku cuma nampak ko hanya ngan senyuman. sehingga masa berlalu aku mulai perasan senyuman tu makin hilang. rrupanya bukan senyuman tu yg hilang tp aku x pernah kenal lelaki yg bernama epong saat dia x senyum... kan?

    ReplyDelete
  2. Pong, aku.. aku..
    Aku, aku insan hina..
    aku, aku insan yang hanya mampu, bermimpi!!
    haha..
    tah pape je..
    ko manusia paling pelik penah aku jumpe, haha..

    ReplyDelete
  3. AJ
    huhu.. ntahlah sumtimes aku pon susah nk mengnali diri sendiri..

    ammar
    aku pon. pernah jumpa wolverine yang paling pelik.. ko!
    hahaha...

    ReplyDelete
  4. anda seorg yg pelik dalam pemikiran..huhuhhu

    ReplyDelete