Berdialog dengan syaitan



Esok last paper.. Semua orang dah balik.. Aku lak terkencing-kencing nak study.. Dan banyak betul dugaan. Perghh.. Syaitan betul-betul menganggu aku nih.. 


Aku : wei syaitan, ko bley blah x.. Aku nak study bodow..
Syaitan : hahaha marah tu kawan aku tau, ko xley marah2..
Aku : Betoi gak.. Syaitan, aku nak study lah.. Ko gi men jauh-jauh boley tak.. Ko duduk depan FB aku tu watpe...
Syaitan : Syaitan modern ma... Main FB gak..
Aku : Bongeks... Aku nk study lah.. Aku rejam ko lahanat... Laknat tol.. 
Syaitan : Hek eleh.. Kalau exam dalam bulan ramadhan, ko study ke?
Aku : erkk.. ermmm... (membaca ayat-ayat suci Al-Quran)
Syaitan : arghhhh, panas - panas.. Sebelum aku berambus, hahaha ko dah terpedaya dengan aku membuka blog kau.. taip taip banyak banyak.. publish new post.. hahaha (gelak macam syaitan)
Aku : Astaghfirullah, aku publish dan aku tutup.. aku nak study.. Demi Allah..


perhh aku berdialog dengan syaitan dan melawan nafsu..


p/s: Takziah kepada sdr Fahrurrazy atas kehilangan ayahanda beliau.. Semoga tabah.. Walaupun buruk mana aku, aku tetap kawan kau, walau buruk mana kau, kau tetap kawan aku... Hari ini hari kau, Esok lusa belum tentu.. Betapa Aku harap hari untuk aku itu jauh dan tidak akan pernah berlaku. Tapi Allah tahu segala-galanya..

2 comments: