Mood: Romantic..




wahh.. malas tol nak update.. Lama gak.. Nway skang ni musim romantik.. hahaha.. No.. Apa yang dimaksudkan adalah habit aku tetiba bertukar ingin menonton filem jiwa-jiwa dan feeling-feeling gitu.. Kenapa? Salah kalau lelaki menonton filem-filem sebegitu? Tak salahkan.. Lelaki pon ada kalanya terasa ingin beromantik jugak.. hahaha...


Bermula dengan Titanic, Eiffel I'm in love, Veer-Zaara, P.S. I love you dan Love happens.. Ketika entry ini ditulis Love Happens belom ditonton lagi.. Nway semua cerita sangat-sangat berkesan menimbulkan mood romantik.. hahaha... Sedih sedih gitu... Nak terang satu-satu korang semua dah tgk kan..


Semua cerita ni kebanyakkan berkisar bout love.. True love, or first sight or whatever... Persoalan, cinta yang sebegini wujud ke dalam realiti..? Atau ianya hanya wujud dalam Novel cinta dan filem semata-mata? Yeah sometimes it happens, only for those who are very lucky.. 


Suka tengok cerita 'Cinta Balkis'... Bila Hasan terpaksa bekorban kerana cintanya terhadap Balkis sedangkan Balkis hanya anggap dia sebagai abang dan menyintai orang lain... How bout love story in Nur Kasih? Abang terpaksa pendam perasaan demi adik?  Something like that kan...


For me, secara peribadi aku senantiasa mengimpikan kehidupan ini umpama novel, ambil pen dan cereka tentang indah manis nya cinta yang akan kita tempuh.. Namun ianya tak akan berlaku kan di dalam realiti? Its full with suprises and we dont ever want it to happen.. Shit bout love.. No offense.. 


Tapi kalau kisah aku ke cinema mesti laku dan korang nangis gak kan.. Hahaha... Of coz, love is full with suprises... Oh... Kalau korang ada cerita romantik yang cambest, let me know eh.. Tak nak komedi romantik macam Senario.. (hahahaha) nak serious romance genre... Sementara menunggu New Moon di pawagam.. Another romantic film...




2 comments:

  1. tebaek la jiwng abg epong tgk cinta balqis..hahah

    lmenye mood mnjiwng nih..ble nk abeh??hehe

    ReplyDelete
  2. hehe memang terbaek..

    tulah... kena tahan mood jiwang sampai saga twilight terbaru keluar nih, new moon...

    ReplyDelete