Kasanova

Seperti mana update terbaru di facebook.. the next career to be.. Casanova.. The art of seduction..


can i? hahaha.. im not a sweet talker... even not a good seducer with a good skill of flirting. 


just a man with a good listener and motivational coach.. just like one of my friend said..


ahaha... berangan skejap kalau aku ada kelebihan seperti giacomo casanova ni dalam etika mengorat wanita..




based on casanova movie released on 2005.. satu movie dengan jalan cerita yang menarik.. Bagaimana lagenda penggoda ni akhirnya menemui their true love pada wanita yang menentang prinsip casanova ni sendiri. Prinsip casanova ni mestilah percaya yang cinta tu hanya pada pertemuan satu malam je.. not everlasting love..


Kiranya perempuan ni berjaya mengubah hati lelaki tu hanya dengan ketegasan prinsipnya dan kepercayaan.. Korang paham tak? kalau tak.. pergilah tgk movie tu sendiri.. hahaha...


sebab tu lah dalam budaya moden melayu skang ni pon ada falsafah yang mengatakan kita ni memang disengajakan untuk bertemu dengan cinta yang salah sebelum kita bertemu dengan cinta yang sebenar. supaya kita ni lebih menghargai apa itu makna cinta..


alah... itu zaman skang.. kena kenal dulu hati budi, rupa paras b4 berkahwin. Orang zaman tuk kaduk dulu tu kawen dulu baru bercinta. Macam best jerk.. Zaman moden ni ada buruk ada baik nya jugak kita kenal-mengenali dulu siapa yang akan jadi pasangan hidup kita...


Yang penting tahu batas-batasnya :p


p/s: really... i want to be Casanova. ok.. time to attend my first class.. art of seduction!

7 comments:

  1. "im not a sweet talker... even not a good seducer with a good skill of flirting."

    I doubt this statement..haha

    ReplyDelete
  2. hahaha.. aku hampir memasukkan nama ko dalam entry ni malam td..

    byk3 kawan aku.. ko antara yg rapat..

    dan ko paling layak di gelar penggoda..

    jgn ko nafikan.. hahahahaha

    ReplyDelete
  3. apasal mesti aku pulak?
    bila masa aku jd penggoda?
    aku xgoda ko pn..xde pun kn?
    hahaha
    aku tetap nk nafikan...

    ReplyDelete
  4. memanglah ko xgoda aku...

    eleh.. sudah gaharu cendana pula
    sudah tahu....

    bertanya pula

    ReplyDelete
  5. malu bertanya sesat jalahn..
    so aku bertanya lah...

    aku nk wat statement disini, aku bukan penggoda ... penggoda sebenar adalah ko..ko yg byk ngajor aku...heheh

    ReplyDelete
  6. huda

    sile sile

    pejal

    hahaha... biasalah.. tok guru memang suka merendah diri mcm ko kan..

    ReplyDelete