Scary night vs my mom vs my future wife

Monday blues

owhh hari isnin yang sungguh memenatkan.. pagi ader kelas dari kul 8-10.. abes kelas jam 10 terpaksa tunggu big madam, Datin Ainon untuk dapatkan tanda tangan beliau yang semahal t/tgn pamela anderson, untuk proposal dinner mikrob.. kenalah tunggu jap sebab kelas beliau kul 10-11... menunggu satu jam dengan masa aku yang terbuang sia-sia jer.. x abes lagi di situ, selepas kul 11, kena lak tunggu sehingga kul 1 lebih kurang.. sebabnya plak Datin Ainon ader tetamu iaitu lecturer dari belanda.. Akhirnya dapat jugak tndatangan Datin tue dalam kul 12 lebih, kehidupan monday aku diteruskan dengan lab interaksi tumbuhan jam 2 sehingga 4.. dari kul 4 menunggu sehingga jam 5.15 lak.. sempat minum petang sekejap dekat fst.. jam 5.15 ader meeting dinner mikrob sampai lah jam 6 lebih kurang.. besambung dengan 9.30 ader meeting exco pertama PERMAJ sesi 08/09... abes meeting tu dalam kul 12, terus bergerak ke subang jaya, untuk anta sis Jenap.. makan2 char kuey teow jap sampai lah jam 2 tiba di UKM semula.. Sampai di bilik, ader lak cerita seram bersama rakan2.. owhh Monday Blues yang memenatkan..

Scary night !!

sepatutnya post ni nak tulis malam td, tapi ketakutan plak nk write blog dalam 2-3 am..
sebabnya aku dan my rumate telah diganggu secara psikologi dalam malam yang sebelumnya..
Gangguan yang merosakkan tido aku. adoyai.. Haila haila haila (pinjam ayat kechik)
Malam td lak, bergema lagi gangguan.. hahaha gangguan member aku menakut-nakutkan aku dengan cerita hantu dan seram.. tapi bagus gak, ramai2 menghilangkan kesunyian.. tapi setelah diorang suma balik, hoho tu yang kecut perut nk tulis pagi-pagi buta.. mana tau ader orang lak tetiba ikut menaip bersma-sama..

My Mom vs My Future Wife

sajer jer nk selitkan dialog nih.. tetiba jer teringat semasa drive..

My Mom: epong, kalau nak cari isteri nanti, yang paling penting sekali, dia jaga epong dengan sebaik yang mungkin sebagaimana ibu jaga epong dari kecik sehingga besar panjang ni, kalau ibu x pernah tinggal makan minum, pakaian, dll macam itu jugak isteri epong kena jaga epong..

aku: Baekkkkkkk ibuuuuuu.....

Terharu x? hoho.. of coz aku akan ikut cakap my mom.. sebagaimana dia jaga aku sehingga aku berjaya dan bernafas selama 22 tahun dan seterusnya, macamtulah jugak aku nak bakal isteri aku dan isteri aku jaga aku selama 22 tahun lagi yang mendatang dan seterusnya..
or aku rela habeskan hidup aku dengan kerjaya dan menjaga parents aku dan adek2 aku kalau kehidupan aku x dijaga aka datang..

Pemikiran dan Kepercayaan..

Apakah beza Pimikiran dan kepercayaan?

2 comments:

  1. jgnlah tdo lambt2 slalu kalo dh tau scary..huhuhhu..btw..a wife will nvr be d same like a mom..ur mom of cos is much beter than ur future wife..is a fact waloupn kekdg hapen some wife x ske mak mertua..(saya berdoa,wishing n hoping mintak dijauhkan ia berlaku)..but stil there is a long journey to be through..huhu..i am wishing watever n whenever happen,u and i stil d same..hohohoho

    ReplyDelete