Power To Change

Mungkin ada yg jemu bila aku cakap tentang Super Hero.. but that not the point here.. Setelah aku tgk SmallVille dan bergelut dalam menghadapi pelbagai tekanan perasaan, aku berharap agar aku ada kebolehan menghentikan waktu dan yang paling utama, kebolehan aku untuk kembali ke waktu-waktu sebelum ini agar aku boleh ubah beberapa perkara yang buat aku menyesal sekarang ini...

Lot of thing must be change.. tapi whatever happens rite now tak boleh diputar balek.. life must go on.. Salah satu yang aku inginkan, keputusan2 yang pernah aku buat dalam 5 or mybe 10 tahun sebelum ini dapat aku ubah.. Ubah untuk hasil yang aku perolehi sekarang ini turut berubah.. Tapi bagaimana pun aku berangan, realiti is still realiti... Mungkin kita tak tahu, kesilapan keputusan kita akan buatkan kita lebih matang dalam menentukan tindakan kita seterusnya.. atau... mungkin keputusan ini sebenarnya yang terbaik dalam hidup kita 5 or 10 tahun akan datang...

Kadang2 aku cemburu ngn perempuan.. diorang senang2 boleh nanges.. semua org tahu, nanges boleh mengurangkan tekanan.. bila aku kenang apa yg terjadi, aku ingin nanges.. mungkin sebab aku lelaki yg macho dan encem (perasan lebih) so aku xley nanges.. jaga imej beb.. nway aku x nanges eh... hahaha...

Dalam keadaan tak sedar, aku turut perasan aku berubah sama sekali.. after matriks, aku bukan orang yg sama... aku sombong, ego, dan aku kurang senyum, dan kerap moody.. seriously thats not me.. mungkin ini satu-satunya yang boleh aku ubah.. keep bangun pagi dan sentiasa senyum.. whatever happens in the world, i must face it with smile.. sebab aper, sebab aku seorang yang periang dan heppi go lucky, seorang yg tiada masalah langsung... hehehe.. dan juga aku boleh simpan moody aku dan marah aku dalam poket seluar mybe?.. hahaha

Kata one of my best friend in my school, aku cool.. sebab aku x moody, aku xsuker marah2.. dan yg penting, kalau aku marah, aku tak tunjuk.. simpan jerk..

nway, sedalam mana kita simpan xelok juga.. bak kata Jemi dalam blognya, "lepaskan apa yang terpendam, jangan biarkan ia berada dalam hati. Nanti busuk, bila busuk orang kata busuk hati".. so this blog adalah satu-satunya cara aku luahkan segala yg terpendam.. so jgnlah marah kalau entry aku ada terselit yg moody2 sket.. Nway ceria-ceria selalu :)



10 comments:

  1. haa. kalau saye harap bole hentikan waktu untuk curi duit. haha.

    ReplyDelete
  2. haha.. kalau dah boleh hentikan waktu kenapa curi duit.. curi je lah brgnya.. hhaha...

    ReplyDelete
  3. kadang2 klu dh t'lalu2 sakit..
    menangis pn x mampu dh..
    huhu
    aku rase aku x sehappy dlu..
    arghhhhhh...

    ReplyDelete
  4. epong yang macho.. hehe~

    takpe klu tak nangis.. lain caranya.. hehe~

    luahkan saje.. hehe~

    good luck n al da best.. bila nak mai. nnti nak wt maen bowling nie.. hehe~

    ReplyDelete
  5. yus irayani
    knp dah x happy..?
    nway, same thing goes around me..
    pape pon, kena pandang ke depan..
    sumtimes kita pk, pengakhiran hidup adalah lebih baik dari kehidupan..

    mungkin tu kata-kata org yg tidak beriman..

    jemi
    hehe.. jom.. barhabuk dah bola bowling tuh disimpan lama

    ReplyDelete
  6. something yang best ttg masa ialah part yg kita x leh nak henti or ulang balik then kita perlu belajar menghargai dan menjadikan setiap masa yang ada dengan terbaek..!!

    ReplyDelete
  7. wahhh
    thanks AJ..
    kata2 itu sungguh bermakna..
    motivasi kepada diri...
    thanks

    ReplyDelete
  8. weh.. xlrt nak bc post ko ni.. hehehe.. bckn utk aku.. blh x.. hehehe

    ReplyDelete
  9. nadia
    haha.. pasni gie curi brg jerk..

    ejan
    org lain bace boley jerk.. ntah2 ko ni buta huruf tak? haha

    ReplyDelete