So... Smile...

Dah berbulan duk umah... Semuanya jadi serba x kena... Ada je mood swing pelbagai sudut... macam budak budak pompuan lak.. Serba salah dari semua segi.. Ini tak boleh, itu tak boleh.. Lagi-lagi bila berhadapan dengan orang yang semuanya pon cerewet dan serba x kena.. So terpaksa lah ikotkan je kemana arus itu nak menghala... Semuanya jadi tanggungjawab kita nak memahami orang.. Tapi nak cari orang yang memahami kita bukannya senang.. Kadang-kadang terfikir... Dunia ni memang tidak adil dan tak da balance nyer... sebab... Secara teori yang dikeluarkan sendiri... kita mungkin memahami orang lain, tapi orang lain tidak memahami kita.. begitu sebaliknya... Kita tidak memahami orang lain, tetapi orang lain memahami kita... Dan siapa saje dalam dunia ni yang sanggup berkorban perasaan sendiri demi perasaan orang lain... I wish i can be that poor guy... Coz the world must be full with love not hatred.. Kalau kita korbankan perasaan sendiri boleh dikira kasih sayang.. Tapi bila kita nak orang lain memahami kita, and the end kita tak dapat, kita akan benci dan sakit ati.. lama-lama jadi dendam... just a theory..


hehe.. Dah janji kan b4 this, xnk lagi kecewa dan memendam perasaan.. Sebab aku nak semua dunia ni tersenyum... Biar perasaan dan keinginan kita disakiti.. Janji orang lain bahagia dan tersenyum.. Kita akan tersenyumm... Cuma susah sikit je nak ubah tabiat asal.. Tapi its ok... Kadang-kadang kita rasa kita betul.. tapi bila orang kata kita salah, mungkin ada benarnya.. just check and found ur wrong.. Semua orang buat salah...


Hopefully hari ni akan jadi satu hari permulaan kepada satu kehidupan yang lebih matang, satu kehidupan yang memacu diri ini menjadi lebih sempurna.. (Everybody not perfect, but try to be matured and perfect).... Hari ni harapnya akan merubah diri ini kepada bentuk yang lebih dikehendaki.. cayok-cayok...


Kalau kita tak da siapa nak memahami.. its ok.. kerana...
yang penting everytime, everywhere, everysecond, Allah ada, sentiasa mendengar, sentiasa memahami,... Secara sedar atau tak, Dia ada sentiasa disisi saat kita memerlukanNya.. Jadi sentiasalah ingat kepadaNya tak kira susah atau pun senang....



:) so smile... Hari ni start keje... kalau busy maaf ye x update blog... : D

3 comments:

  1. ee...ak marah betol la kalo isu paham memahami ni.. nak senyum je ke? leh jd sakit jiwa raga kang nti.

    neway, gudluck tuk keje ko ye.

    ReplyDelete
  2. haha.. bila difikir-fikirkan balik.. kalau orang tu susah nak paham apa yg aku nak, mesti aku pon ada jugak yang buat orang terasa ngn aku..

    kita nak jaga hati ngn memahami setiap orang tersangatlah payah.. mesti ada yang terlepas pandang kan..

    bila tengok balik, adil sebenranya dunia ni.. dan kita tersenyum kembali... hahahaha...

    ReplyDelete