perma..? ape tuh?

Well.. hahaha.. senak jap perut aku tahan ketawa... perma? pernah dengar tak? ermm ok! citernya begini.. aku ada lah tolong adik lelaki aku design t-shirt kelas.. untuk additional info, adek aku ni sekolah English College. or EC.. sekolah premier but satu gender.. Lelaki.. so sumbang lah sedikit idea untuk design coz idea asal just sangat-sangat tadika.. and then berlakulah perbualan begini.


Aku : Ni ha design.. nak garis-garis ke petak-petak.. kalau garis-garis tengah cantik look like Malaysian New Jersey..

Adek : Nak petak-petak lah.. nice gak!

Aku : ok, so aku ingat nak letak motto "we boys, no girls, no cries" kat belakang.. with block letter..

Adek : okeh, smart!

Aku : ok then depan kanan letak logo sekolah with EC bawahnya.. Belah kiri kita letak gambar SPERMA, amacam?

Adek : perma..? ape tuh..?

Aku : Errr.. Sperma.. Sperma... ko tak belajar ke kat sekolah..?

Adek : Ape tuh... xpernah dengar pon..

Aku : Err... owhh.. ulat.. yep.. ulat.... haa.. perma tu ulat...

Adek : apa kena mengena ulat ngn sekolah adek... ?

Aku : ohh ya!.. tol gak.. ok abaikan...

yang bulat merah design sperma
yang bulat biru idea kedudukan sperma
abaikan lukisan aku mmg x cantek

ok.. tamat that conversation.. hahahaha... lupa.. form 3 baru belajar sperma.. and dia just form 2... ok what idea aku, sekolah lelaki letak logo sperma..? 


aku ingatkan bebudak skang advance.. tak semua rupanya =)

5 comments:

  1. haha.. ko kn abg die.. aja la psl2 bd cam 2.. ko mcm xbiase wat je kn.. haha

    ReplyDelete
  2. ko ni pong.. ape da...
    sian tol adek ko..haaa pe kate ko ajar die.. bg advance sket..hehe ko da pakar kn bab2 ni

    ReplyDelete
  3. ejan

    maaf aku x biasa.. hahaha

    pejal

    maaf saya x pakar.. hahaha.. kamu yg pakar.. saya tau.. :D

    ReplyDelete