Engaged.

First tahniah dan selamat bertunang kepada rakan-rakan yang dah pun bertunang. Ingatkan ada dua je member aku bertunang tapi ramai termasuk course mate, dan juga kawan sekolah. Thanks to #fb sebab dapat tau pun dari situ.


Aku rasa aku terganggu dengan perkataan tunang ni. Don’t ask me. Aku pun tak tau. Or sebenarnya aku jealous bila tengok dia orang dah tau apa yang di cari dan dah jumpa kebahagiaan mereka sendiri. Maafkan aku sebab aku belum ada apa-apa rancangan dan tunang ni macam the last thing I would do. Not now. And not another 3 years from now.


Yes. I admit. I am being too selfish, kejam and sangat tidak berperikemanusiaan. But I can’t. I can’t make you happy and I can’t promise you anything. I’m not ready yet and  I dun decide our future would be like what. It’s too complicated for us. It’s too complicated. It’s involved in many things, my feels, your feels, my families, your families, our friends, my happiness and your happiness. It aint easy as you think. 


I don’t care kalau orang nak salahkan aku coz I admit, ini memang salah aku. Berperang dengan perasaan sendiri bukanlah sesuatu yang mudah. Setiap hari memikirkan jalan yang terbaik untuk keluar dari peperangan ni dan the best way adalah dengan tak fikir apa-apa. Just follow the flow. And time will explain everything. 


Yep. Peoples will judge you because they are not in your situation. Drama dan novel pun tak mampu nak buat cerita aku sebab jalan cerita nya sungguh berbelit-belit. As a kid yang belum lagi matang nak buat satu keputusan, I hope this story will be like fairy tales. Happy ending for everybody and happiness will come to everyone in this town. Win-win.



2 comments:

  1. ingatkan tuan punya blog bertunang. hahaha

    BTW, kalau si dia benar2 cintakan saudara, dia akan tunggu saudara. tak kira berapa lama.

    tapi jgn lama sgt. hahahaha~

    ReplyDelete
  2. @Hana

    blom.. haha tunggu Hana tunang dulu =)

    ReplyDelete