Its Touching My Heart

hari ni kebetulan hati aku resah, runsing dan risau... walaupun maknanya tidak jauh berbeza.. aku dapat tau paper metab ader 5/6 orang yang fail.. kuat hati aku mengatakan aku salah sorang.. kenapa?

sebab aku memang xley jawab soalan tuh.. langsung.. nway, hope Dr akan bagi markah kesian.. supaya tidak fail.. D pon ok jerk.. hope so.. please pray for me..

yup, apa yang aku nak bgtau kali ini.. aku terjumpa satu poem yang amat menyentuh hati.. nice dan terlalu puitis.. simple but maknanya memberi pengertian yang sunggu mendalam.. sangat2 memberi kesan kepada sesiapa yang membacanya..

Sesekali kalau Ku Kenangkan

Sesekali kalau ku kenangkan,
kita tidak seharusnya bertemu di pantai ini,
biar saja kita bertemu di dalam mimpi,
kerana hidup lebih indah di luar realiti.

Sesekali kalau ku kenangkan,
biar saja kita tidak pernah bertemu di dalam mimpi,
kerana mimpi pun bukannya sebuah janji,
biar saja kau tak pernah ada,
kerana kalaupun kau ada,
kau akhirnya kan pergi jua.

puisi ini nukilan abg Azman untuk arwah Pak Ngah aku.. like i say b4, simple tetapi memberi makna yang sungguh mendalam..

Al-Fatihah untuk arwah Pak Ngah, Mok Teh dan juga Atuk saya...




6 comments: