7 Weeks

Hari ni bangun pagi terasa blur. Satu apa pun tak ingat. Nasib baik nama, no ic, no telefon still ingat lagi. Rasanya tidur cukup semalam. Tapi rasa tak puas. Rasa nak tidur lagi, sambung tidur dan tidur selagi boleh. Tanda-tanda stress dah mula kelihatan. Haha. Sebab aku bila stress, tidur merupakan satu penyelesaian terbaik kerana kita akan mimpi yang indah-indah bila tidur. Problems solved!. Even realitinya kita semacam lari dari masalah.


Secara tak sedar dah 7 weeks berada di perbukitan ilmu ni bukan sambung belajar dalam bidang akademik. Tapi belajar bagaimana nak meneruskan kehidupan dan ilmu survival. So far, kerja ok dan boleh dikategorikan sangat ok, Cuma kesempitan kehidupan sikit. Biasalah anak muda baru nak belajar hidup.


And now seems satu demi satu masalah timbul. Ni semua bukan apa, Cuma masalah perasaan je. Hati dan perasaan kalau tak rasa tenang, akibatnya semua masalah yang kecil dan boleh diselesaikan pun boleh terasa berat dan susah. That’s a fact!. Sebab tu aku dah penat nak bermain dengan perasaan ni. Why not tanpa perasaan pun kita boleh buat kerja dengan sempurna. Jadi just ignore, ignore dan ignore.


Aku rasa nak tengok wayang!. Nak ajak siapa ek!. Serius! Rasa nak enjoy dengan watching movie. Benda lain malas nak buat selain tidur!. Ok aku sangat serius nak tengok wayang.



No comments:

Post a Comment