Kerja

Right now aku kat Allson Hotel, ada bengkel semakan peraturan siswazah and its more to penggubalan auku bg post grade. And im here as technician and more to s/u nak kena salin, re-type apa yang diputuskan. Nampak senang tp berserabut kepala aku.


But thats not apa yg aku nk ckp. And right now, aku betul-betul masuk ke dalam dunia politik kerja dalam goverment. Its really2 menakutkan when u know this pegawai tak ngam dengan this pegawai, this pegawai ada setiap perangai sendiri.


In office too, ada yg berpuak2, ada juga yang cakap2 belakang, yg suka kipas bos, and its make me sangat takut nk kerja mkn gaji. Tak kesah lah apa jawatan aku sekalipun nnt, tetap tak lari dari fenomena ni.


So how, for me just follow the flow. Sesiapa yg tak kerja lagi tu prepare urself utk masuk dalam dunia politik kerja. Welcome!



No comments:

Post a Comment