Nikmat Tido


Aku suka tido.. Sedapnya tido nih sehinggakan aku sanggup utamakan tido aku dari assigment, dan dari exam... Nikmatnya tido aku nih sehinggakan aku sanggup tido 23 hours sekalipun... Akhirnya aku adict ngn tido sebab penat kerana tido, letih, x bermaya dan lesu... Aku boleh tido sehinggakan 12 hours sehari.. Lebih lagi pon boleh..

Ada suatu masa, Aku tido dari jam 2 pagi sehingga jam 1 petang.. Bangun untuk solat jap, makan yang mana patut, sambung balik tido jam 5 ptg hingga 8 malam... Total 11 jam + 3 jam = 14 jam..
Macam budak kecik lak...

Kalau ada waktu lapang pun aku akan cari waktu tido.. 2 jam pun jadilah.. Akhirnya aku penat sebab banyak tido.. Ngantok sebab banyak tido.. Nak wat something pon rasa xbermaya, dan rasa malas yang amat sangat..

Jadi aku berusaha mencari solusi untuk penyait ini.. Mungkin dengan disiplin dan jadual yang ketat berupaya mengekang jadual tido aku tetapi aku x mampu nak berdisipilin dengan mengikut jadual secara tegas...

Ada cara tak nak menghentikan habit buruk aku ni?

4 comments:

  1. same ah pong, aku rs aku tido lg lame dari ko kot.. ade mmber aku tido stret 2 hari, xtau nak btpe katenye, kui2..

    cane nak atasi? tido lu, kot2 termimpi ilham, hak3.. :p

    ReplyDelete
  2. la. senang je nak setelkan masalah ni.

    ko kna keluar merayap2! lepak kat fak ke. lab ke. pastu kuar2 mkn ngan kengkawan. hahaha. bekesan ke?

    ReplyDelete
  3. hahaha
    xder penyelesaian langsung ah ko ni Mar...
    Tido dua hari, tgk2 sat gie dah tido selama-lamanya.. huhu.. payah gak nnti..

    ReplyDelete
  4. Nuke
    aku dah try dah... Tapi lepak kat lib-buhsan, lepak kat fak=malas..
    aku suka lepak bilik, nyaman, sedap, boleh makan, boleh korek idung, boleh pakai boxer jer.. hahaha

    ReplyDelete