Last minute sebelum bertolak




Dapat call last minute.. Dr penyelia kata hanya 4 orang dibenarkan ke sana.. Which means, pembantu makmal tak ikut.. Dan tak dapat ikut... Dan aku seorang untuk tido malam tuh.. Tengah Hutan... What The Hell... Kadang-kadang manusia ni ego semacam melampau.. Melampau.. Sorry kalau aku katakan yang melampau ni datangnya dari wanita yang bekerjaya. Macam lecture wanita.. Bongkak dan Ego.. Tak semua.. Ya.. itu aku tahu..


Sebaik tamat orientasi pelajar tahun pertama.. Aku dah kena marah dengan lecturer atas sebab aku tanyakan sesuatu.. Makmal pertama aku dah dipenuhi dengan ragam aku menggigil setiap kali aku masuk kelas makmal tersebut.. Salah pegang tiub uji dah kena marah... Maklumlah tahun pertama.. Pegang pen dalam makmal pon belum tentu mahir lagi..


Aku fobia nak jumpa lecturer semenjak dari itu.. Masalahnya.. Students perlu jumpa lecturer atau lecturer yang perlu cari students.. Kalau lecturer perempuan ego dah macam singa betina? Siapa yang nak jumpa.. Skang ni ada lak nk jumpa aku untuk selesaikan masalah MOSTI.. Boleh.. Tak da masalah.. Kalau jumpa boleh selesaikan masalah.. No problem.. Kalau makin cari masalah, itu yang tambah problem..


Setahun lagi.. Aku rasa lecturer aku kebanyakkan macamni.. Lecturer lain ada garang macam ni?

4 comments:

  1. pong, teringin nk testing2 juga..

    test2..ehe

    mnusia,pelbagai rupa dan ragam..

    ReplyDelete
  2. PROGRAM LUNAS HARAPAN
    CARA EFEKTIF LUNASKAN HUTANG PTPTN. INSYAALLAH BOLEH LUNASKAN BERAPA PUN HUTANG ANDA.
    ELAKKAN DIRI, TEMAN, ANAK, SAUDARA MARA & JIRAN TETANGGA ANDA DARI TINDAKAN UNDANG-UNDANG.

    TAKLIMAT
    SETIAP SELASA & RABU JAM 8.30 MALAM.
    JUMAAT & SABTU JAM 3.30 PETANG.

    BERTEMPAT DI PEJABAT NPL CONSULTANT SB,
    4-5 JALAN USJ 9/5T, SUBANG JAYA BUSINESS CENTRE.
    47620, SUBANG JAYA, SELANGOR DARUL EHSAN.
    (DEPAN BALAI POLIS USJ 8)

    MAKLUMAT LANJUT SILA HUBUNGI :
    AZMI - 012 939 8186
    WANI - 012 216 8151
    SALMI - 019 316 2631

    ReplyDelete
  3. adelin

    nak testing.. sila3...

    betol.. tapi biasa2 xpe.. ni byk songeh..

    ReplyDelete