Teruja Membeli Belah



Hari ni pergi ke Jusco Cheras Selatan, cadangnya nak marathon 3 wayang sekaligus.. Tapi macam penatlah nak menghabiskannya.. So then decide just watch only 2 movies.. Pergi ke sana dengan cik yasmin... Maaflah, saya ni sukar bercamwhoring seperti mana rakan-rakan yang lain.. So xda lah gambar nak dipublishkan ye.. 





Movies yang ditonton firstly adalah Papadom, second The Ugly Truth.. Papadom oklah, berbaloilah dapat bermacam anugerah.. Bukan senang filem melayu nak dapat pujian aku nih, maklumlah bukan sombong, bukan mendewaka-dewakan filem barat, dan bukannya tak nak bagi sokongan kepada filem tempatan.. Tapi rata-rata filem melayu ni memperbodohkan penonton... Kadang-kadang lawak yang xberapa lawak pon diulang-ulang dekat 100 kali.. Tapi Papadom memang lain dari segi lawaknya, dan dari segi penceritaan kekeluargaan.. Tapi adalah sikit-sikit unsur tak logik dekat situ.. Tapi oklah Papadom.. Berbaloi lah RM10 korang tuh..







Second movie, The Ugly Truth pula cerita biasa genre Komedi Romantik Hollywood.. Yang diselit lawak-lawak lucah, dan berakhir dengan Happy Ending... Biasa jugak bila someone jadi orang tengah dalam percintaan akhirnya jatuh cinta pada rakan sendiri.. Banyak dah kot movie yang penceritaannya sebegini..





Ok, back to topic, teruja membeli belah kat Jusco ni.. Ada sale 50%, 70%... Dan akhirnya aku yang tengah kering nih terbeli 2 barang hampir mencecah dalam RM100 kot.. Barang pertama sunglass.. Memang nak beli, just RM15 je.. Aku nak beli then buat cermin rabun jauh.. Hehehe.. Just nak guna time drive.. Silau kalau xda sunglass..


Second barang aku terbeli adalah Discovery 4wd short.. Alahhh.. Discovery 4wd ni jenama untuk orang yang selalu travel dalam hutan-hutan naik jeep 4wd tuh.. Short yang banyak kocek sana sini... Harga asal RM 129.00.. Less dalam 70% so harga dia dalam RM39.00... Teruja lak tengok harga jadi begitu murah.. Short ni senang kalau nak buat masuk hutan, coz kocek dia banyak, dan pinggang boleh sangkut something macam botol air atau apa-apa kegunaan untuk travel ke hutan dsb.. Dan juga bolehlah kalau nak dibawak jalan ke mana-mana.. Santai..


Third barang yang terbeli adalah Beg sangkut tepi jenama Lumberjack.. Harga asal RM99.00.. Less 50% si tinggal lah harga dia RM49.00.. Aku beli beg ni sebab sesuai untuk dipakai pada seluar tersebut.. Kalau tak dipakai pada seluar pun, dia ada tali panjang untuk buat beg sangkut macamtu.. Senang, sebab masa masuk Hutan Merapoh haritu, aku letak kamera dalam backpack.. So susah nak keluarkan kamera, kalau letak kt tepi senanglah sikit nak keluarkan kamera bila perlu..


Jadi dalam sehari abes RM100 aku.. ish2... Rosak program J.I.M.A.T aku.. hahaha...

3 comments:

  1. pong, xtau plak ko pon cam kureng ngan cite melayu, same la kite, hehe..

    stuju yg ko ckp memperbodoh2kan penonton tu.. contoh lam cite setem, babak last sume berkumpul ramai2, pastu mamat hero tu pon cakap, 'walaupon x dpt setem, tp dpt kwn baru, ikatan silaturrahim baru', cam gitu la.. mak aih, x perlu la nak cite kat penonton pe nilai2 lam cite tu, biar la penonton pk seniri.. lawak2..

    hah dah ade suar ng beg tu, pe lg, nek gunung ng xtreme ah pasni, hehehe.. :p

    ReplyDelete
  2. min
    selalu ape prog jimat

    ammar
    hehe.. aku dari dulu memang kureng cter melayu... lagi tang2 mami, senario ntah pape.. bukan setakat wayang.. tanyang free time raya pon aku x tgk.. huhu..

    InsyaAllah teruja gak nak nek gunung nih..

    ReplyDelete