What a woman want..?

Seriously-shit yang sebenarnya, aku tak berapa nak paham rumitnya seorang perempuan . its weird atau aku je yang mempunyai rasa macam tuh.. Mostly aku macam masuk air blur-blur bila berfikir; what actually a woman want from man..? 


So sesiapa yang rasa macam dah masuk ruang wajib-nak-kawen, atau sedang mencari @ admire, so u guys boleh lah tengok sikit apa yang perempuan nak sebenarnya dari lelaki.. 


1. Perempuan berkehendakkan seorang lelaki yang berkeyakinan tinggi.. Atau omputehnya konfiden.. Konfiden ni bolehlah dikatakan sebagai satu daripada aspek yang pertama pada lelaki yang perempuan nak.. Lelaki tu mesti kuat, bersemangat dan jangan mudah mengalah pada sesuatu perkara apatah lagi perkara tu remeh.. kalau lelaki tu sikit-sikit nak merajuk, sikit-sikit nak menangis.. u gurls, boleh sepak laju-laju...! sampai pluto pon takpe biar dia nanges sampai beku airmata..


2. Perempuan mahukan seorang lelaki yang boleh buatkan dia merasa hanya dia saja seorang wanita di dalam dunia ni.. Demand tol..! hahaha.. Macam lagu Rihanna tu " want you to make mee feel like im the only girl in the world". Honest to say ianya lebih kurang dengan istilah 'gentleman'.. Tolong bukakan pintu kereta, offer sweater while that gurl dalam kesejukan, Protect her if ada trouble.. Ok.. im agree, this point is too sweet.. 




3.  Perempuan sukakan lelaki yang ada sense of humor.. Yang ini biasa lah kita dengar.. And seriously aku rasa pelik.. perempuan ni kadang-kadang kalau ada lelaki yang buat lawak spastik pon dia boleh tergelak kuat.. And this point susah nak cakap.. Kalau orang tu dah memang pendiam, memang tunggu kucing jantan beranaklah baru dapat merasa sense of humor dia.. 




4. Perempuan inginkan lelaki yang setia sebagai pendengar.. sometimes nasihat tak perlu.. Be a true friend.. Perempuan ni lebih cenderung untuk komplen, merungut itu ini.. everything serba tak kena.. Problem sana problem sini.. Cuma dia nak kita just dengar everything yang dia nak komplen without any advise.. Ya! kita ni sebagai lelaki kalau dengar everything tu asyik benda yang sama je, confirm naik letih.. but thats what they want.. they want us, guys to be more supportive and a good listener..




5. Perempuan dambakan lelaki yang setia.. Dont ever-ever-ever cheated on her.. Abestu kalau asyik nak ikot cakap dia je, payahlah.. sometimes lelaki pon perlukan kebebasan.. =) hello kak, zaman sekarang ni tak ada lagi mr nice guy except me.. sumpah aku tak pernah tipu!.. hahaha...




6. Perempuan kasihkan lelaki yang sensitif.. Ini aku rasa bukan lah merujuk kepada lelaki yang sikit-sikit nak touching.. Pe geli lah kalau lelaki macam tuh.. maksudnya, Sensitif dengan perasaan perempuan.. In a minute, lelaki ni tahu perempuan tu nak apa.. bagi hint sikit je, lelaki tu dah paham.. Kias sekejap je cakap lapar, lelaki tu terus beli Big Mac 6 ketol.. Apalah raksasa awek beliau tuh sekali makan 6 ketol.. And seriously too... aku tak suka hint-hint, kias-kias ni.. Kadang-kadang lelaki ni paham, memang sangat paham tapi saje-saje buat bodo.. so kalau nak long-lasting ur relationship, kenalah paham dan sensitif skit ye..




7. Perempuan teruja dengan lelaki yang mempunyai perancangan, impian dan cita-cita.. Basically aku rasa, semua lelaki ada ego, ada prinsip dan ada perancangan untuk masa depan dia sendiri.. Yang xda impian yang amek dadah duduk kat lorong-lorong jalanan tu je.. Maybe pon dia ada impian jugak, untuk berubah.. Bukan saja perancangan jangka masa panjang, perancangan jangka masa pendek pon kita kena ada.. let say, guy nak keluar untuk first dating, lelaki yang ajak perempuan keluar mestilah dah bersedia dengan plan A dan plan B untuk backup plan... so that woman akan konfiden dengan perancangan u bila waktu dating nanti, everything akan berjalan dengan sempurna.. for sure.. 




8. Perempuan akan menghargai lelaki yang kreatif.. Maybe its more to suprise event.. or suprise gift.. sekali kuar dating, ada red roses kat tempat seat.. that nice kan.. and skang rasanya strawberry with choc dah sgt2 popular dikalangan couple ni... so, roses with strawberry.. nice kan.. atau kreatif ni jugak mungkin bermaksud planning dating kita.. pg tempat extra special.. or ada kejutan demi kejutan.. so u guys can try if want..


9. Perempuan memerlukan lelaki yang boleh melindungi.. Perempuan akan rasa more secure.. time demam, datang ketuk pintu, bagi ubat atau masakkan bubur... kalau tak reti beli je bubur mcd.. not even time dia sakit je.. Maybe time dia perlukan support dari segi emosi... Entertain dia.. Give moral support and buat dia rasa masa selamat dan secure..


10. Perempuan dahagakan lelaki yang pemurah.. dahaga sangat ni, beli je air mineral.. just joking.. maksud dia, lelaki ni janganlah lokek sangat.. belilah something, or belanja makan ke.. kalau dia cakap suka makan tempoyak, u guys kenalah pergi ke kedai cari tempoyak.. u can give that as a gift.. But be careful dengan perempuan Pisau cukur.. kenalah pandai memilih antara permata dan kaca... silap haribulan, keluar dating pakai spender je... kan susah..!



whatever pon.. Men are from mars, and women are from Venus.. We're different..


Anyway, this entry is from different of sources, and thro' my opinions.. And never-never-never related to 14th Feb...


4 comments: