Hubungan Platonik..?

Korang tau Platonik..? atau lebih tepat dikatakan sebagai hubungan Platonik.. Aku pon baru tau.. ok.. Hub platonik ni boleh dikatakan atau diertikan satu hubungan lelaki dan perempuan yang saling menyayangi tapi tak ada langsung perasaan cinta.. Mereka ni terdorong untuk berkongsi segala rahsia, berkongsi segala cerita suka dan duka, selalu berdua dan lazimnya akan dikira pasangan bercinta oleh orang sekeliling tapi sebenarnya tidak.. Mereka hanya teman tapi mesra..


ffx: this game sangat romantic!


Logik ke hubungan platonik ni.. coz walaupun xda langsung perasaan cinta tapi either one of them mesti akan terbit perasaan cinta tu kan.. kalau dikatakan hub platonik ini wujud, so i have one.. She is my best best friends since secondary school... Kami berkongsi segala rahsia dan cerita.. And now dah tak boleh sangat nak berkongsi dengan dia coz dia dah ada boyfie.. hahaha.. nanti complicated lak...


Kalau lah hub platonik ni boleh ditukar kepada satu hub yang serius yaini cinta.. mesti sangat complicated.. Sebab kita dah biasa dan serasi sebagai kawan and then bertukar lak kepada cinta.. Dah biasa bergurau kasar, nak cakap apa saja pon xkesah sangat and then bertukar kepada manja, cakap pon nak lembut je.. duh! rasa memang x boleh lah.. susah!.. Nanti kena jaga bahasa xboleh nak kasar-kasar... kena sopan je.. more to hipokrit.. macam leceh je..


Tapi mungkin juga boleh berlaku perubahan dari hub platonik ni kepada hub cinta yang serius.. Mungkin.. Takdir Tuhan siapa saja yang mampu menolak nya kan.. Kalau dah serasi, ngam dan penting dah kenal hati budi masing-masing mungkin boleh go on smp ke jinjang pelamin.. who knows aite..

No comments:

Post a Comment