Spark..!

pic from google


Pernah tak rasa bad mood hampir one month... and suddenly one month badmood tu hilang hanya dengan satu 'sparks'.. atau percikan lah kata abg saleh nun di seremban kat Mardi tu ha!... The 'sparks' tu mungkin hanya dengan satu meseg yang menyatakan kamu menang cabutan bertuah, or barangkali dapat kerja baru yang diidam-idamkan... atau special sparks macam ur fiancee mengatakan dia dah 'ter'mengandung... hahaha.. itu tak tau either sparks atau worst suprise!..


Apa yang nak dinyatakan disini.. Dengan adanya sparks tu atau kuasa momentum yang diperlukan untuk mengerakkan sesuatu upaya akan menjadikan kita ni lebih bersemangat dan berdaya maju dalam membuat kerja.. rite?.. maaflah kalau budak bio cakap fizik.. sebagai contoh, dekat office, ada sorang awek cun, dengan long hair yang hampir setiap hari ber'shampoo', berkebaya sesuai dengan potongan badannya, jelingannya, dan senyumannya buatkan ko rasa pergi kerja setiap hari tu bagaikan satu nikmat yang lebih dari malam pertama.. ahahaha...


office bukak kul 8.00 am, aku rasa pukul 6.30 pagi mesti dah terpacak... begitula hebatnya kuasa 'sparks' ni.. everything yang kita buat rasa smooth je.. everyday kita akan senyum je.. kena maki senyum, kena tendang pon senyum.. agaknya kalau nazak sebab terjatuh dari train KTM Komuter pon masih tersenyum..  gile kentang!... Serius beb.. aku tak pernah rasa.. tapi aku try rasa betapa indah nya hidup macam tuh.. hahaha... 


what ever pon 'sparks' tu... datanglah kat aku... sebab setiap hari yang aku lalui ni bagaikan kelam jeeeeee.... nothing can make my day.. duh!

2 comments:

  1. hahaha...

    siyesly xsangka.. ingat ko dah tak baca dah blog ni.. hahaha..

    ReplyDelete