Berhenti lah!

the true way to render ourselves happy is to love our work and find it our pleasure


 The man who does not work for the love of work, but only for money is not likely to make money nor to find much fun in life


quote quote di atas menunjukkan betapa pentingnya kerja dalam suasana yang enjoy.. dalam erti kata lain ko kena suke kerja ko, enjoy kerja ko, baru produktiviti dan performance keje ko akan jadi bagus.... sebab ko bekerja kerana cinta, minat dan suka ko pada kerja tu...


pernah tengok 3 idiots.. filem industan..? cerita yang penuh dengan meseg suh kita memilih kerjaya yang kita suka bukan sebab kita kerja apa yang orang tua/orang lain kita nak.. Means ko nak jadi arkitek, tapi ur parents nak ko jadi doktor.. and u choose doktor becoz of ur parents... Nanti kerja pon xenjoy...


kalau ko xsuka apa nak buat..? berhenti lah... ! hahaha... sebab aku pon tengah berkira-kira.. ermm tapi sayanglah plak... hahaha.. dilema dilema...





2 comments:

  1. Epong, ko keje ape skrg?
    cita2 ko kan nak jadi ahli politik..
    go for that la epong.. (mandai je kan aku..)hihi...

    ReplyDelete