Facebook!!

ya.. bertemu kembali.. ahah.. macam selamat pagi Malaysia laks.. hehe... well tengahari td, sepertimana yang diberitahu, aku ader exam.. tapinya exam ni tidak langsung mencipta sejarah.. macam biasa, duduk di tempat yang ditetapkan.. menjawab dengan tekun selama sejam.. dan termenung dengan khusyuk selama 1 jam setengah.. haaaaa... mesti berjayanyalah resepi mencipta kejayaan.. nanti aku cipta e-book.. maklumlah, skang nih suma e-book.. resepi mencipta wang, mencipta dollar Amerika dari daun pon ader.. aku minat gak e-book nih.. hehehe.. boleh tambah duit katanya.. baru nak berjinak-jinak..

Abes exam, aku bersama sebahagian kosmate mentekedarah KFC di warta.. warta sahaja sudey,, dekat.. makan dengan penuh sopan.. almaklumlah, aku nih ala-ala keturunan lelaki melayu terakhir..

so ape kena ngn title facebook nih.. haaaa... cternya mcm ni.. kosmate aku nih rata-ratanya gilerkan facebook.. ishh.. xabes - abes.. banyak gak drama aku dengar kat facebook diorang.. cekerama ada, lagenda ada, semua pon ada... hehe.. jangan ingat saya tak tau haaa.. hehe.. kontroversi...

maka dengan terbukanya jaringan facebook di kalangan pelajar Mikrob tahun 3 ini, aku dijemput sekali untuk join.. heheh.. ramai lak tu suh aku sign up facebook.. huhu.. bukan xnak sign up.. probnya, frenster pon sebulan dua bulan aku x bukak.. inkan pulak satu lagi laman social.. besh ker facebook nih..? kosmate aku siap ketagih lagi game pet society dalam facebook.. wonderpets ader x..?

hehe.. nanti eh, rakan-rakan kosmate aku yang disayangi.. nanti aku buat facebook.. bley kita gosip2, umpat2, atau backup sekiranya anda terkena serangan kata-kata.. hehehe...tunggulah aku abes exam, nanti aku sign up..

huhu.. hebat betol penangan laman web social sekarang nih.. macam-macam ada!!! tapi laman seperti ini ada banyak kebaikan sebenarnya.. selain dapat menemui kembali kawan-kawan yang telah lama terpisah.. dapat jugak menambah kenalan baru.. dan juga sumber untuk bertukar-tukar maklumat.. rasanya itu matlamat sebenar..

tapi ada gak yang bangang.. laman social seperti ini, digunakan sebaik mungkin untuk menjual maruah, ataupun mencari mereka yang sudi menjual maruah.. letak gambar yang kononnya seksi, mendedahkan bentuk yang tidak sepatutnya didedahkan.. apatah lagi disaksikan beribu-ribu umat manusia seluruh dunia.. hahah.. yang lagi xley blah.. dah tau tak x chantek, banyak jerawat, hidung kemek, bley lak edit gambar kat photoshop, then letak gambar seksi itu seolah-olah dia ratu bikini.. kononnya nak tarik perhatian supaya ramai buaya-buaya datang dekat page dia.. hahahaha.. part ini yang paling kelakar..

opss termembebel lak.. hehe.. k.. selamat lah mencari kenalan baru dengan jaringan social ehh..




2 comments: