Skill mengurat


It’s not like sengaja aku nak mendedahkan kelemahan aku tak reti nak mengurat awek. But that’s the #100factsabout me. It’s totally same application untuk memancing dengan mengurat. Kalau kail panjang sejengkal, lautan dalam jangan di duga. Kalau tak ada skill memancing, ikan tak dapat, umpan pun habis.


Katakanlah aku dah berminat pada seseorang. Then aku just akan jadi stalker sahaja biarpun esok dunia dah kiamat. Keberanian. Memang tak ada. Apa lagi kalau nak di katakan gentleman. Paling berani pun aku akan tanya khabar dan etc. Aku tak ada skill langsung nak mengayat. 


Stalker selama berbulan malahan bertahun, then aku akan rasa down bila tengok ikan yang aku sibuk tunggu, lari bersama mata kail lain. what a loser kan. Then aku akan tengok je lah dia bermanja-manja dengan bf baru dia. Haha. Aku Cuma gigit jari jelah. Sebab tu semua kuku aku habis. Paling menyakitkan hati bila kau tengok bf baru dia tu macam kapal yang tak siap. Aku bukan mengutuk jauh sekali nak kata aku ni kapal cruise yang cantik tu. Tapi that’s fact. Engkau orang pun mesti ada situasi yang macam ni kan, awek cun, pakwe lak pakai selipar jepun biru putih tu. Atau vice versa. So basically it’s a fact.


Paling bengang bila tengok orang yang kau suka tu akhirnya dapat dekat kawan kau sendiri. Setakat ni aku tak pernah kena sebab kawan-kawan aku semuanya baik-baik. Haha. Tak apa. Kawan aku tak baca blog ni, depa bukan tau pun aku puji depa. Tapi situasi ni pernah berlaku depan aku. Zaman sekolah dulu. Punya lah angau, bermesej kata-kata manis, last-last dapat dekat kawan sendiri. Haha. Aku tumpang gelak. Kelakar pun ada. Kesian pun ada.  


Masa zaman sekolah dulu skill aku nak mengurat lagi kelakar. Tulis surat, sapu bedak bagi wangi. At last surat tu duduk berkepam dalam beg sekolah aku. Lama-lama beg aku jadi wangi dan aku jatuh cinta lak dengan beg aku. Lama-lama aku jadi give-up so kalau aku minat sekali pun, aku akan diam je. Berani tu sikit-sikit. Tapi banyak aku simpan je.


So apa point nya aku cerita ni. Just nak buang masa nak tunggu waktu lunch!.




8 comments:

  1. thanx coz puji aku... hahaha..

    jap2, yeke ko xpandai ngorat? ley caye ke? even skng ni?? heh

    ReplyDelete
  2. haha. aq baik? haha aq mmg tau lame dah.. haha

    ReplyDelete
  3. @Ezal R

    yang aku tau.. most kawan yang pernah aku jumpa, kau tak payah nak ngurat bagai.. gurl yang dtg kat ko kan.. hahaha... sehari siap ada orang belanja mkn lagi..

    untung badan...

    ReplyDelete
  4. @matLeh

    hahaha.. acc ko ni kena hack ke apa? puji diri sendiri lak tuh.. hahaha

    ReplyDelete
  5. haha...seyes pong?...hurmmm...hehe...btw ko ckp "depa" aku cm pelik pulak...haha...ala jgn risau, kalau dah jodoh, one day bile jumpe mesti berani nye...:)

    ReplyDelete
  6. @Nurhuda Araby Al-Kahery

    hahaha.. aku tunggu orang datang pinang aku je...

    ReplyDelete
  7. sape yang nk pinang ko pong kalau ko xbertindak dlu? hehe...

    oit! bila masa ada orng blanja aku mkn neh? kurang ingt lak aku...

    ReplyDelete
  8. hahaha purak purak tak ingat... awek tu pon sekor... bagilah dua bungkus.. ni sebungkus buat aku telan air liur je.. hahaha

    ReplyDelete